loading
close
SON DAKİKALAR

AB’ye bayrağı diktiler

AB’ye bayrağı diktiler
Tarih: 05.06.2012 - 13:25
Kategori: Dünya

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, 31 Mayıs’ta Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de “Kürdistan Temsilciliği” açtı...

MESUD Barzani’nin başkanlığını yaptığı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, AB’nin başkenti Brüksel’e özel temsilcilik açtı. Belçika Hükümeti’nin verdiği özel izinle, temsilcilik binasına, ortasında güneş bulunan, kırmızı, beyaz ve yeşil renklerden oluşan Kürdistan Özerk Bölgesi bayrağı çekildi.

Barzani yönetimine yakınlığı ile bilinen Peyamner sitesi, 31 Mayıs 2012 tarihinde Brüksel’de resmen “Kürdistan Temsilciliği” açılmasını, “Kürtler açısından büyük ve tarihi bir gün. Avrupa’nın başkenti Brüksel’de Kürdistan Parlamentosu’nun temsilcilerinin katılımı ile temsilcilik binasında göndere sadece Kürdistan bayrağı çekildi” diye duyurdu. Site, bayrak çekme töreninden iki de fotoğraf yayınladı.

Kararlılık göstergesi

Peyamner, temsilcilik binasına sadece Kürt özerk bölgesi bayrağı çekilmesine, Belçika Hükümeti’nin izin verdiğini açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin bayrağı, bölgedeki resmi kurumlarda Irak bayrağı ile birlikte kullanılıyor.

Peyamner sitesi, Irak’taki Kürt yönetiminin Brüksel temsilciliğine sadece Kürdistan bayrağı çekilmesi istemesini, Barzani’nin, Irak’ın geleceği ile ilgili mevcut Nuri El Maliki hükümetinin konsensus arayışına girmemesi halinde, bağımsızlık ilan edeceği konusunda kararlılık göstergesi olarak değerlendirdi.

Bağımsızlık seçeneği

Barzani, Kürt yönetiminin Irak’ta Şiileri veya Sünnileri dışarıda bırakan bir hükümetin parçası olmayacağını ifade ederek, Maliki hükümetinin bu sorunu çözememesi halinde, “Bağımsızlık dahil bütün seçenekleri değerlendireceklerini” söylemişti. 

Kürt parlamenter Saman Feyzi de, “Sünni ve diğer gruplar (el Irakiye ve Sadr grubu) Irak’ın bütünlüğünden yanaysalar, Maliki’yi Irak Meclis’inde güvensizlik oyuyla iktidardan düşürmek için Kürtlerle işbirliği yapmak zorundalar. 

Çünkü bu grupların Kürtlerle birlikte hareket etmeleri halinde, Maliki’yi iktidardan indirmek için yeterli sayı var. Aksi durumda bağımsızlık Kürtler için önemli bir seçenek olarak yerini koruyacaktır” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları