loading
close
SON DAKİKALAR

Açlık grevinin 188. gününde Grup Yorum üyesi Bahar Kurt'tan çağrı

Açlık grevinin 188. gününde Grup Yorum üyesi Bahar Kurt'tan çağrı
Tarih: 16.12.2019 - 11:54
Kategori: Gündem

Grup Yorum üyesi Bahar Kurt açlık grevinin 188. gününde 39 kiloya düştü. Kurt, açlık grevini sonlandırmak için 4 talep dile getiriyor.

Grup Yorum üyesi Bahar Kurt açlık grevinin 188. gününde 39 kiloya düştü. “Silivri Hapishanesi’nde tutuklu olan arkadaşlarımız İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı da süresiz açlık grevindeler. 12 Aralık Perşembe günü Silivri Hapishanesi’ne görüşe giden aileler, arkadaşlarımızın zorla müdahale tehdidi altında olduğunu öğrendiler” diyen Kurt, zorla müdahalenin sakat bırakmak anlamına geldiğini ifade etti.

İki yılı aşkın sürenin ardından 20 Kasım 2019 günü tahliye edilen Bahar Kurt süresiz açlık grevini sürdürüyor. Açlık grevinin gerekçesi olarak 4 talep sıralayan Kurt, "konser yasaklarının kaldırılması, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması, tutuklu Grup Yorum elemanlarının serbest bırakılması ve açılan davaların düşürülmesini " istiyor.

"Sanata ve sanatçıya yönelik baskıyı, sansürü ancak dayanışma ile aşabiliriz"

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, 39 kiloya düşen Kurt, "Halkımıza, sanatçı dostlarımıza çağrı yapıyorum: Grup Yorum’un açlığına ses olun. Sanata ve sanatçıya yönelik baskıyı, sansürü ancak dayanışma ile aşabiliriz" ifadelerini kullandı.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları