loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Bakanı Gül: Bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum, Adalet Bakanının cübbesi yoktur

Adalet Bakanı Gül: Bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum, Adalet Bakanının cübbesi yoktur
Tarih: 21.01.2021 - 10:38
Kategori: Gündem

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde '5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül şunları kaydetti:
"Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz. Adalet Bakanından da bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemez. Adalet Bakanının cübbesi yoktur, görevim süresince o cübbeyi giymedim ve kimse kusura bakmasın asla da giymeyeceğim.

Yargının eksik, yanlış kararı yok mu? Elbette vardır, benim de eleştirdiğim, 'bu nasıl karar?' dediğim yüzlerce karar sayabilirim. Haklı ve doğru bulmadığım kararlar vardır. Bazı dosyalarda tutuklama mümkün, hatta gerekliyken bu yola başvurulmadığını görüyoruz. Bazılarında ise tam tersi tutuksuz yargılama yeterli iken, kamu vicdanını yaralayıcı kararlara rastlıyoruz. Kaynar kazanı döküyor serbest kalıyor, süt kazanına giriyor tutuklanıyor.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde reformları her alanda yapmayı sürdüreceğiz. Çünkü insan ve onuru her şeyin başındadır."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları