loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Bakanı Gül'den 'Enis Berberoğlu' açıklaması: AYM kararı bağlayıcıdır

Adalet Bakanı Gül'den 'Enis Berberoğlu' açıklaması: AYM kararı bağlayıcıdır
Tarih: 22.01.2021 - 11:20
Kategori: Gündem

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''AYM'nin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Kararlar uygulanmak için vardır'' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valiliği'ni ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendirdi.

AYM'nin verdiği kararların bağlayıcılığına vurgu yapan Gül, ''Kararlar uygulanmak için vardır. Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır'' diye konuştu.

Bakan Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılmasına ilişkin ise şunları söyledi:
"Kadınların onuru, haysiyeti her şeyin üzerinde. Hele anneler, başımızın tacı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bey'in annesine yapılan bu hayasız, çirkin, insanlık dışı ifadeyi şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu alçak ve insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde hak ettiği en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Hukukun, yargının bu kişiye hak ettiği cezayı vereceğine inancımız tamdır. 

Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına, ailesine kimsenin kötü söz söyleme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır. Kadınlar onurumuzdur. Nerede olursa olsun insan onuruyla yaşar. Kimin annesi olursa olsun, kimin evladı, kimin eşi olursa olsun; bu ifadelerin önüne geçmemiz hepimizi görevi. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkartılır.
Elbette bunlarla ilgili de değerlendirmeler yapılmalı. Hiç kimsenin ailesini, kişilik onurunu zedelemeyecek şekilde ne gibi ağır müeyyideler varsa bunların da konuşulması tabidir. Kanun yapımı parlamentoda, yargı dağıtımı mahkemededir, sosyal medyada değil. Dolayısıyla ilgili mecralarda kararlar alınır. Bu tür hadiseleri de inşallah hiç kimse yaşamaz. Sayın Bakanımızın validelerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür hayasız ifadeler, kimden kime yönelirse de kınıyorum. yargıda eksilik varsa parlamento değerlendirir. Kanun değişecekse değiştirilir. Yardı da bunu uygular."

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları