loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Cumhuriyet düzenine son verecekler ve bu topraklarda kendi kalıcı düzenlerini kuracaklardır

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Cumhuriyet düzenine son verecekler ve bu topraklarda kendi kalıcı düzenlerini kuracaklardır
Tarih: 09.02.2022 - 17:37
Kategori: Siyaset

Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, gündemi değerlendirdiği yazısını www.istanbulgercegi.com ile paylaştı.

Dr. Vecdet Öz paylaştığı yazısında;

Aziz dostlarım,

Kabus dolu bir süreci geride bırakarak hep birlikte 2022 yılını idrak ettik. Lakin her yeni yıl geçeni aratır sözü bir kez daha zuhur etti ve yeni yılın ilk ayında öncekileri mum ışığında aratacak hiper bir döviz ve enflasyon artışıyla büyük bir şok yaşadık. Ardından gelen fahiş bir zam furyasıyla da yerle yeksan olduk. Toplumun tamamına yakını ya yoksulluk ya da sefalet sınırının altında kaldı. Anadolu insanı karın yağdığına ilk kez sevinemedi..

AKP iktidarı yaşanan son hadiseler karşısında da her zaman olduğu gibi olanları yine büyük bir hamaset içinde hayali güçlere mal ederek toplumun önemli bir kesimini kandırmayı başardı. Başarmakla kalmayıp toplumun sinir uçlarıyla oynayacak bir seri yeni algı yönetimi projesini de devreye soktu..

Toplumun kanmamakta ısrar eden diğer kesimi olan bizlerin ilk görevi vakit geçirmeden iktidarın 20 yıllık olumsuz icraatlerinin envanterini çıkarmak ve bunların temelinde yatan asıl nedenleri ortaya koyarak tüm mücadelemizi bu doğrultuda yapmaktır. Aksi halde yine kısır bir döngü içinde geçmişin sorunlar sarmalıyla boğuşmaya devam ederiz..

İştigal alanı suç ve delil olan bir akademisyen olarak yaşanan seri olumsuzlukları mesleki bir yaklaşım içinde incelediğimde planlanmış ve otomatiğe bağlanmış çeşitli olayların birbiri ardına toplumun başına bela edildiği, bunların tesadüf ya da siyasi beceriksizlikle izah edilemeyecek kadar profesyonel ve kasti olduğu, asıl mahiyetinin ise ancak derin ve tarafsız bir yargı soruşturmasıyla çözülebileceği kanaatim hasıl olmuştur..

Ayrıca ülkeyi yönetenlerin siyasi düşünsel yapısına, söylemlerine ve Cumhuriyet karşısındaki eylemlerine bakıldığında bu fiiliyatı ancak Dar-ül Harp mantığı içinde açıklamanın mümkün olacağı da aşikardır..

İktidar haricindeki siyasi partiler iyi niyet içinde bu sinsi gerçeği gözardı edip olanlar karşısında ısrarla klasik bir muhalefet anlayışı sergilemeye devam edecek olurlarsa maalesef bu gerçeğin üstü yine örtülmüş olacak ve failler fillerine geçmişte olduğu gibi yine pişkin bir şekilde devam edeceklerdir. Onların istediği de tam olarak budur..

Şunu asla unutmamak gerekir ki onlar bu vatanı Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte küffarın eline geçmiş bir Dar-ül Harp toprağı ve kendilerini ise işgal altında olan Müslüman bir azınlık olarak görmektedirler..

Bu yüzdendir ki 98 yıldır bu ülkenin değerlerine karşı adı konmamış gizli bir mücadele ve sinsi bir savaş içindedirler..

Bu yüzdendir ki her türlü yabancı işbirlikçiliği “hayır için şer ve mübahtır” anlayışı içinde uygun görmektedirler..

Bu yüzdendir ki bu sayede ele geçirdikleri devleti ve ülkeyi acımadan tarumar etmektedirler..

Bu yüzdendir ki çalınanları hırsızlık malı değil bilakis hak, helal ve savaş ganimeti olarak kabul etmektedirler..

Sürekli olarak icat ettikleri ve muhalefeti içine çektikleri yapay gündemler tamamıyla bu gerçeğin üstünü örtmek içindir..

Sürekli olarak düşman üretip suçu düşmana mal ederek mağduru oynamak kendilerini gizleme taktikleridir..

Sürekli olarak, “Osmanlı sosuna batırılmış, Din ceketi giydirilmiş, ecdat ve İslam’la alakası olmayan çakma bir düzeni mehter, ezan, sela ve kahramanlık dizileri eşliğinde dayatmaları da muhafazakar toplumu yanlarında tutma aldatmacasıdır..

20 yıl sonra bu topraklarda;

Tarihinden koparılmış bir Millet.. Kur’an dan koparılmış bir Din.. Gücü zayıflatılmış bir Ordu.. Ekonomisi çökertilmiş bir Devlet.. Sefalet içinde bir Toplum.. Demografik yapısı tahrip edilmiş bir Ülke yaratarak kendi kontrollerinde bir düzen kurmayı başardılar..

Derhal aklımızı başımıza almaz, bu gerçeği idrak etmez ve tek gündem konusu yapmazsak hiç endişeniz olmasın ki sonunda parantez olarak gördükleri Cumhuriyet düzenine son verecekler ve bu topraklarda kendi kalıcı düzenlerini kuracaklardır..

Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023 yılı, oluşturulan kindar nesil tarafından sürekli olarak bu ezeli kinin amacına ulaşacağı manidar bir tarih olarak telaffuz edilmektedir..

Aynı endişeyi taşıyan milli çizgideki siyasi partilerle birlik ve beraberlik içinde topyekün hareket etmek artık vatani bir görevdir..

Son kavşakta olduğumuz asla unutulmamalıdır..

Sizlerden ricam her türlü ideolojik görüş ayrımını bir kenara bırakmanız ve tüm engellemelere rağmen seçime girme yeterliğini alabilmiş olan partimize ve bu vahametin çözümünü çok iyi bilen tecrübeli Cumhuriyetçi kadromuza destek vermenizdir..

Zira “Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır..”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları