loading
close
SON DAKİKALAR

Adalet Partisi Genel Başkanı Öz: Mutafyan, Türkiye sevdalısı yürekli bir insandı

Adalet Partisi Genel Başkanı Öz: Mutafyan, Türkiye sevdalısı yürekli bir insandı
Tarih: 18.03.2019 - 09:24
Kategori: Gündem

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, hayatını kaybeden Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'la ilgili olarak "Mutafyan; Türkiye sevdalısı, doğruyu savunmaktan çekinmeyen ve bu nedenle de dış mihrakların afaroz ettiği yürekli bir insandı" dedi.

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'la ilgili olarak bir yazı kaleme alan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün yazısı şöyle: 

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan son yolculuğuna uğurlandı..

Mutafyan, Türkiye sevdalısı, doğruyu savunmaktan çekinmeyen ve bu nedenle de dış mihrakların afaroz ettiği yürekli bir insandı. Kendisini ve bu özelliğini 1998 yılında Sağlık Bakanlığı Müsteşar vekaleti görevim esnasında tanıma imkanım olmuştur. Daha sonra 14 Ekim 1998 tarihinde, Türkiye Ermenileri Delegeler Meclisi tarafından 84. Türkiye Ermenileri Patriği seçilmiş ve seçim neticesi onaylanmak üzere İçişleri Bakanlığına sunulmuştu. O tarihte İçişleri Bakanı Murat Başeskioğlu idi ve bizzatı sayın bakanı ziyaret ederek sayın Mutafyan’ın bu özelliklerini kendisine arz etme imkanım olmuştu. O tarihte kendilerini İstanbul’da bir araya getirmiş ve biran önce atanmasına naçizane katkı sunmuştum..

Müteveffa Mutafyan’ın beni en çok etkileyen yönü sözde soykırım konusunda zaman zaman yabancı basına vermiş olduğu cesurca beyanatları olmuştur. Bu beyanatların özetini sizlerle paylaşmak isterim: “Türk askerini sakın hafife almayınız, eğer ki 1915-1916 tarihleri arasında bir soykırım yapmak isteselerdi bu topraklarda Ermeni kökenli tek bir vatandaş kalmazdı.” “Doğuda bugün halen Ermenice olan Erzurum, Erzincan ve Van şehir isimleri tabelalarda yer almazdı..” “Ayrıca bu ülkede doğmuş olup uluslararası yerleşim imkanlarına rağmen yaşamını vatanım dediği Türkiye’de sürdürmeyi tercih eden, çoğu İstanbul’da ikamet eden vergisini veren, askerliğini yapan, milli takımın başarısında ve uluslararası başarılarda ülkesi için sevinç göz yaşı döken binlerce Ermeni’yi ayrıştırmak kimsenin haddi değildir.” “Eğerki bir soykırım yapılmış olsaydı şu an bu ülkede özgürce yaşayan Ermeni kökenli T.C. Vatandaşlarının varlığını hangi mantıkla açıklayabilirsiniz; sözde soykırım günü sizler hariç diğerleri mi denmiştir, bugünkü mevcutlar birer soydaş hain midir?.” “ Saydıklarım bu durumun bazı ülke parlementer seçimlerinde Ermeni oylarını kazanmak ve bizlere rağmen Türkiye’ye zarar vermek için mevsimsel bir propaganda aracı ve sözde soykırım söylemi olduğu aşikardır.” “Bu ülkedeki kardeşliği yıkmaya, bizleri bu ülkede hedef haline getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir...” İşte böylesi güzel bir insan ve adam gibi adamdı Mutafyan. Yakınlarına ve çocukluk arkadaşı olan gönül dostum Majak Ohanyan’a sabır ve tüm camiaya başsağlığı diliyorum..

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları