loading
close
SON DAKİKALAR

Adana Şehir Hastanesi'nde 'sıra gecesi' düzenlendi!

Adana Şehir Hastanesi'nde 'sıra gecesi' düzenlendi!
Tarih: 25.09.2019 - 11:10
Kategori: Gündem

Adana Şehir Hastanesi'nde öğle tatili esnasında personel için hastaneye ekip davet edilerek davul-zurnalı 'Urfa Sıra Gecesi' düzenlendiği ortaya çıktı.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin öğle tatili esnasında hastaneye ekip çağırılarak düzenlenen 'sıra gecesi'ni Meclis'e taşıdı.

Müzeyyen Şevkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamasıyla ilgili verdiği önergede şu soruları sordu:

"1- Adana Şehir Hastanesi’ndeki yöneticilere ve personele öğle yemeği esnasında ‘Urfa Sıra Gecesi’ düzenlenmesindeki amaç nedir?

2- Resmi kurumda mesai saatlerinde düzenlenen müzikli eğlence; devlet kurumu ciddiyetine yakışmadığı gibi hastanede tedavi gören, şifa arayan hastalara karşı bir hakaret niteliği taşımaz mı?

3- Çalışanlara moral-motivasyon bahane ediliyorsa mesai saatleri dışında, hastane dışındaki bir mekanda organizasyon yapılması daha doğru olmaz mıydı?

4- Sıra gecesi düzenleme kararını kim vermiştir? Sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?

5- Türkiye’deki diğer şehir hastanelerinde de böyle bir uygulama var mıdır?

6- Sayıştay raporuna göre, Elazığ'da 1 TL ödenen kemoterapi ilacı hazırlanmasına, Adana Şehir Hastanesi’nde 356 TL ödenmesinin nedeni nedir?"

Adana Valiliği'nin eğlenceyle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları