loading
close
SON DAKİKALAR

Adana'da öğretmene saldırı kınandı

Adana'da öğretmene saldırı kınandı
Tarih: 12.02.2012 - 20:02
Kategori: Sendika

Adana Tahsilli İlköğretim Okulu’nda bir velinin bir öğretmene saldırmasına Adana Eğitim-Sen ve Adana Türk Eğitim-Sen, yaptıkları eylemle tepki gösterdiler

Adana’daki Tahsilli İlköğretim Okulu’nda okulun öğretmeni Zeynep Akıncı, 17 Ekim Pazartesi günü tartıştığı bir velinin saldırısına uğradı. Kendi sınıfında öğrencilerinin içinde darp edilen ve hakaretler yağdırılan Akıncı, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikayeti öğrenen veli, önce öğretmene yeniden sözlü saldırıda gerçekleştirdi. 

Hızını alamayan veli, 21 Ekim Cuma günü bayrak töreni bitiminde Akıncı’yı tekrar yakalayarak şiddetli bir biçimde yeniden darp etti. 

Saldırıların ardından Eğitim-Sen Adana Şubesi ve Türk Eğitim-Sen Adana Şubesi ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Kamuran Karaca, toplumdaki işsizlik, düşük ücretle geçinememe, eğitim ve sağlık giderlerini karşılayamama gibi sorunların insanları etkilediğini söyledi. 

İnsanların kendini yönetenleri göreve çağırma yoluna değil, sorun yaşadığı kurum çalışanlarına saldırma yoluna gittiğini belirten Karaca, saldırıyı kınadıklarını ve öğretmen arkadaşlarına sahip çıkacaklarını duyurdu. 

Velilere de seslenen Karaca, sistemin tıkanıklıklarının ve sorunlarının muhataplarının okul çalışanları değil, ülke yöneticileri olduğunu dile getirdi. Karaca, “Son dönemde velilerin doldurması gereken, ancak öğretmene angarya yüklenmek istenen birçok formun ve evrakın farkında bile olmayan velilerimizi, eğitimin paralı hale getirilmesi uygulamalarına karşı aydınlatmaya çalışan ve tüm bunlar için hiçbir karşılık beklemeyen öğrencilerine bir anne, baba sevgisiyle yaklaşan öğretmen arkadaşlarımız, bu tür saldırıları asla hak etmiyor diye düşünüyoruz” dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları