loading
close
SON DAKİKALAR

'Adana’nın İzini Tarihe Bırakanlar'

'Adana’nın İzini Tarihe Bırakanlar'
Tarih: 04.01.2017 - 15:09
Kategori: Yerel

Şemsettin Başkurt ile Adnan Ateşok’un resimlerinden oluşan “Adana’nın İzini Tarihe Bırakanlar” resim sergisi, şehrin kurtuluş günü olan 5 Ocak’ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünde Seyhan Belediyesi önemli bir sergiye ev sahipliği yapacak. “Adana’nın İzini Tarihe Bırakanlar” isimli sergide Şemsettin Başkurt ile Adnan Ateşok eserleri, 5 Ocak 2017 Perşembe günü saat: 18.30’da, Yaşar Kemal Kültür Merkezi içerisinde yer alan Abidin Dino Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. 

1948 yılında vefat edene kadar Adana'yı resmeden büyük usta Şemsettin Başkurt'un eserleri gün yüzüne çıkıp, değerli ressam Merhum Adnan Ateşok'un işleriyle birlikte sergileniyor. Adana’nın yetiştirdiği ustaların toplu eserleri, kentin kurtuluş gününde Adanalılarla buluşacak. 

Seyhan Belediyesi öncülüğünde Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Lions Kulüpleri ve birçok sanat, eğitim ve meslek kuruluşunun birlikteliğinde düzenlenecek serginin küratörlüğünü S. Haluk Uygur ile Mehmet Emin Arıcı üstleniyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları