loading
close
SON DAKİKALAR

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar görevinden istifa etti

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar görevinden istifa etti
Tarih: 10.03.2023 - 17:44
Kategori: Gündem

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan paylaşımla Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın görevinden ayrıldığı duyuruldu. Çuhadar'ın kendisine tepki gösteren depremzedelere gülmesi geçtiğimiz günlerde tepki çekmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman’ın valisi Mahmut Çuhadar’ın görevden ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada ayrılık nedeni ‘sağlık sorunları’ olarak gösterildi.

Vali Çuhadar’a depremzedeler ‘Adıyaman yalnız’ bırakıldı tepkisi göstermiş, Çuhadar’ın depremzedelere gülümsemesi üzerine tepkiler büyümüştü.

VALİLİK SOSYAL MEDYA’DAN DUYURDU

Adıyaman Valiliği tarafından Mahmut Çuhadar adına yapılan açıklama şu şekilde:

Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş bulunmaktayım.

06.02.2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına dair inancım tamdır.

Adıyaman ve Adıyamanlı hemşerilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

“SADECE VALİNİN DEĞİL, BAKANLARIN DA İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın istifası sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Adıyaman Valisi'nin istifası gecikmiş bir karar. Depremden sonraki süreci yönetemediği için de Adıyaman halkı çok ağır bedeller ödedi.

*İstifası bu anlamda gecikmiş bir istifadır. Sadece Vali Bey'in değil bu konuda ihmali bulunan ilgili bakanların da istifa etmesi gerekiyor.

*Faturayı sadece Adıyaman Valisine kesmek, bu işin sorumlusunu sadece Adıyaman Valisi olarak değerlendirmek hükümeti bu sorumluluktan kurtarmaz.

“RİSK RAPORU KAĞIT ÜSTÜNDE”

Adıyaman Valiliği, AFAD ve Belediyenin 2021 yılında İl Risk Azaltma Raporu hazırladığını söyleyen Tutdere, “Fakat kâğıt üstünde yazmışlar her şeyi. Biz depremde gördük ki hiçbir hazırlık yapmamışlar. AFAD'ın bölge deposu Adıyaman'da, fakat depoya yeteri kadar çadır stoklanmış. Hâlbuki Sivrice Depreminden sonra bölgede bir depremin olacağı bütün uzmanlar tarafından söyleniyordu. Sivrice Depreminde Adıyaman'da hasarlı olan binalarda tahliye edilmedi. O vatandaşlarımızın evleri yapılmadığı için hepsi o evlerde oturuyordu. O evler bu depremde yıkıldı,binaların içinde insanlar öldü. Vali Bey’in burada da sorumluluğu var” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları