loading
close
SON DAKİKALAR

Adli Tıp Kurumu raporu: Kemal Kurkut seken mermiyle öldü

Adli Tıp Kurumu raporu: Kemal Kurkut seken mermiyle öldü
Tarih: 14.01.2020 - 16:16
Kategori: Gündem

Adli Tıp Kurumu, Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Kemal Kurkut raporunda Ulusal Kriminal Büro'nun aksine "seken mermiyle öldüğü” yönündeki görüşünde ısrar etti.

Diyarbakır'da 2017 yılında gerçekleştirilen Newroz kutlaması sırasında polis tarafından açılan ateşle öldürülen Kemal Kurkut davasında, mahkemenin hazırlanan raporlar arasındaki çelişkileri gidermek üzere yeni bir rapor düzenlemesini istediği Adli Tıp Kurumu (ATK), önceki raporunda olduğu gibi “Kurkut'un seken mermiyle öldürüldüğü" yönünde görüşünü tekrarladı.

Kemal Kurkut'un kardeşi Ercan Kurtkut mahkeme öncesinde  dava sürecine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuş şunları söylemişti: 

1-Katledilmesin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Devlet olay yerinde görüntü alan bütün basın mensuplarının kamera görüntülerine el koydu. Ve bunun üzerine valilik delillerin ortadan kaldırıldığını zannederek kamuoyuna bir canlı bombanın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

2-Olaydan sonra cenaze Malatyadaki morga getirildi. Battalgazi belediyesi tabut vermedi cenazenin yıkandığı esnada sular kesildi. Babamızın yanına defnetmek istedik fakat yine belediye yetkilileri sit alanı diyerek bu talebimizi reddetti.Belediyeden taziye çadırı talebimizde

3-+reddedildi. Yani olayın başından sonuna kadar Kemal şahsında bize işkence yapıldı. Bu esnada sosyal medyada cesur bir gazetecinin çektiği fotoğraflar yayınlandı. Ve olayın canlı bomba olmadığı bir polisin Kemali sırtından vurduğu anlaşıldı. Devletin yalanı ortaya çıktı.

4-Polisler gözaltına alındı fakat saatler sonra ellerini kollarını sallayarak dışarı çıktı Çünkü ölen Kürttü ve tutuklanması için yeterli değildi. Biz 2 yıldır adil bir yargılanma istiyoruz.

5-Fakat devletin sözde mahkemesi katili yargılamak yerine onu aklamak için müthiş bir mücadele veriyor. Devletin kurumları önce yayınladılları raporda kasten ateş edildiğini beyan ettiler sonra katil bu rapora karşı çıktı

6-Daha sonra aynı kurum katilin ifadelerini teyit eden yeni bir rapor hazırlayarak yerden seken kurşunun ölümüne sebep olduğunu belirten yeni bir rapor gönderdi. Yani 2 yıldır kirli bir tiyatro oynanıyor. Başrolünde devlet var.

7 AY SONRA RAPOR HAZIRLANDI

Geçtiğimiz gün görülen davada Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre ATK'nin hazırladığı raporunda Kurkut’un “seken mermi” ile, Ulusal Kriminal Büro'nun ise ilk raporunda “doğrudan atış”la, ikincisinde “sert zeminden seken mermi” ile öldürüldüğü yönünde görüş bildirmesi üzerine mahkemenin raporlar arasındaki bu çelişkilerin giderilmesi istemiyle ATK'den talep ettiği rapor 7 ay sonra tamamlandı.

Polis memuru Y. Ş.'nin "olası kasıtla adam öldürmekten" yargılandığı Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 10 Haziran 2019'da görülen duruşmada, raporlar arası çelişkilerin giderilmesi amacıyla istediği rapor, dava dosyasındaki delillerin yeniden değerlendirilmesiyle hazırlandı.

Adli Tıp Kurumu 3. Üst Kurulu tarafından hazırlanan raporda, Kurkut'un vücudunda 2 ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası, 1 adet ateşli silah mermi çekirdeği çıkış yarası bulunmasından dolayı “mermi çekirdeğinin sert bir zemine sekme sonucu mermi gömleği ayrılarak mermi çekirdeği nüvesinin sol ele isabet ederek, buradan sol kola kat edip vücuda girmesinin mümkün olduğu” görüşüne yer verildi.

“MERMİ SEKEREK VÜCUDA GİRDİ”

Adli tıp uzmanı 24 kişinin imzasını taşıyan raporda, şu görüşe yer verildi: "Otopsisinde kişinin vücudunda iki (2) adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası, bir (1) adet ateşli silah mermi çekirdeği çıkış yarası ile içerisinde gömlek parçası bulunan bir (1) adet ateşli silah mermi çekirdeği yarası tespit edilmiş olup, kişinin vücudunda elde edilen mermi çekirdeği nüvesinin ve gömlek parçasının Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Balistik İnceleme Şubesinde yapılan incelemesinde elde edilen bulgular, ölü muayene ve otopsi fotoğraflarının Kurulumuzda yapılan incelemesinde elde edilen bulgular, ateşli silah mermi çekirdeği giriş yaralarının lokalizasyonları ve traje özellikleri dikkate alındığında; Kişinin vücuduna isabet eden mermi çekirdeğinin sert bir zemine çarparak sekme sonucu gömleği ayrılarak sol elde oluşan yarayı oluşturarak cilt içerisinde kalmış olduğu, kolun uygun pozisyonunda mermi çekirdeği nüvesinin de sol kolu kat ederek tekrar vücuda girmesinin ve vücuttaki trajeyi oluşturmasının mümkün olduğu oybirliğiyle mütalaa olunur."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları