loading
close
SON DAKİKALAR

Af Örgütü: 'Halil Savda'yı Bırakın'

Af Örgütü: 'Halil Savda'yı Bırakın'
Tarih: 29.02.2012 - 17:54
Kategori: Gündem

Uluslararası Af Örgütü, Başbakan Erdoğan ve Arınç’a bir mektup göndererek, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan vicdani retçi Halil Savda’nın serbest bırakılmasını istedi

Uluslararası Af Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bir mektup göndererek, 24 şubatta Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan vicdani retçi Halil Savda’nın serbest bırakılmasını istedi.

Savda, 2008 yılında TCK’nın 318. maddesine göre suç sayılan vicdani red hakkını kullanmak isteyen iki İsrail vatandaşını destekleyen açıklamasından dolayı 100 günlük cezaya çarptırılmış, cezası Kasım 2010’da bir üst mahkeme tarafından onanmıştı. Savda’nın TCK’nın 318. maddesindeki ‘toplumu askerlikten soğutmak’ suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanmakta olduğu üç dava halen sonuçlanmış değil.

Savda 2004 yılından bu yana askerlik yükümlülüğünü vicdani ret nedeniyle yerine getirmek istemediği için beş yılda 17 ay askeri cezaevinde kaldı. 2008 yılında “Askerliğe Elverişli Değildir” raporu verilen Halil Savda’nın salıverilmesini talep eden Uluslararası Af Örgütü, Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Arınç’a bir mektup gönderdi. Af Örgütü, mektupta Savda ile ilgili endişeli olduklarını da bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları