loading
close
SON DAKİKALAR

AFP: Paris'le aynı gün İstanbul'a saldıracaklardı

AFP: Paris'le aynı gün İstanbul'a saldıracaklardı
Tarih: 16.11.2015 - 00:06
Kategori: Gündem

Fransız Ajans Press'in resmi yetkililere dayandırdığı habere göre, Paris'te yaşanan katliamla birlikte İstanbul'da da saldırı yapılacağı ortaya çıktı.

Fransız haber ajansı Agence France-Presse (AFP) Türk resmi yetkililere dayandırarak, Paris'te yaşanan katliamla birlikte İstanbul'da da bir saldırı planlandığını duyurdu.

AFP'nin haberine göre İstanbul'daki büyük terör saldırısı son anda engellendi. AFP bu bilginin kaynağı olarak ise Türk resmi yetkililerini gösterdi.

O GÜN 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

"Cihatçı John" olarak bilinen IŞİD militanının Aine Lesley Davis isimli yardımcısının da aralarında bulunduğu beş kişi Cuma günü İstanbul'da gözaltına alınmıştı.

Adı açıklanmayan üst düzey bir Türk yetkili, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bunların Paris saldırılarıyla aynı gün İstanbul'da bir saldırı planladığına inanıyoruz" dedi. Yetkili, "İlk incelemeler, büyük bir saldırıyı önlediğimizi gösteriyor" diye konuştu.

'CİHATÇI JOHN BÜYÜK İHTİMALLE ÖLDÜ'

Özellikle Batılı rehinelere yönelik olarak gerçekleştirdiği infazlarla tanınan ve bu infazlar öncesi çekilen videolarda sık sık batılı ülkeleri tehdit eden "Cihatçı John" lakaplı Mohammed Emwazi'nin, Amerikan ve İngiliz güçlerinin geçtiğimiz günlerde Rakka'da düzenlediği ortak İHA saldırısında öldürüldüğü düşünülüyor.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları