loading
close
SON DAKİKALAR

Ağıl çöktü, 88 koyun telef oldu

Ağıl çöktü, 88 koyun telef oldu
Tarih: 11.02.2012 - 22:23
Kategori: Gündem

Kırklareli'nin Geçitağzı köyünde, 420 koyunun bulunduğu ağılın çatısının biriken kar nedeniyle çökmesi sonucu sıkışan 88 koyun telef oldu 13 koyun da yaralandı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Kırklareli’nde kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli merkeze bağlı 350 nüfuslu Geçitağzı Köyü’nde yaşayan 72 yaşındaki Sami Umut’a ait 420 koyunun bulunduğu ağılın çatısı, biriken kar nedeniyle önceki akşam çöktü. Köye 10 kilometre uzaklıktaki ağılın çatısının çöktüğünü çobandan öğrenen Sami Umut, köylülerden yardım istedi.

Sabah saatlerine kadar 350 metrekare alan üzerine kurulu ağılın çöken çatısının altında sıkışan koyunları kurtarmaya çalışan köylüler, 88 koyunun telef olduğunu 13 koyunun da yaralandığını tespit etti. Çöken çatının altından çıkarılan diğer koyunlar da çoban tarafından uzaklaştırıldı. Sabah ağıla gelen Sami Umut, ayakta durmakta güçlük çekti. Olay yerine traktörlerle gelen jandarma ekipleri de tutanak tuttu. Telef olan koyunlar traktör römorkuna yüklenip köy dışındaki bir çukura gömüldü.

Ölen koyunlarının başından ayrılmayan Sami Umut, yaralı koyunlarını da severek teselli bulmaya çalıştı. Köyde sadece hayvan besiciliği yaparak 4 çocuğunu okutmaya çalıştığını belirten Sami Umut, “Banka kredisi ile aldığım koyunlar Kurban Bayramı’na 15 gün kala telef oldu. Bana mağduriyetimden dolayı koyun veya uygun banka kredisi verilmesi için devletten yardım bekliyorumö dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları