loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Akın: 'Belediyelerimiz tercih döneminde gençlerimize danışmanlık hizmeti desteği verecek'

Ahmet Akın: 'Belediyelerimiz tercih döneminde gençlerimize danışmanlık hizmeti desteği verecek'
Tarih: 27.07.2023 - 13:37
Kategori: Eğitim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; bütün partili belediyelere tercih dönemine ilişkin üniversite adayı gençlere ilişkin danışmanlık hizmetinin sağlanması yönünde yazı gönderildiğini kaydetti.

‘BELEDİYELERİMİZ TERCİH SÜRECİNDE GENÇLERİMİZİN YANINDA YER ALACAK’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; bugün başlayan üniversite tercih döneminde CHP’li belediyelerin adaylara yükseköğretim bölümleri ve üniversiteler hakkında danışmanlık hizmeti vereceğini bildirdi. CHP’li Akın, “Belediyelerimiz daha önce olduğu gibi bu yıl da gençlerimize ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti verecek. Üniversite adaylarının hayatlarını şekillendirecek bu önemli süreçte belediyelerimiz uzmanlardan oluşan ekiplerle gençlerimizin yanlarında olacak” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yaptığı yazılı açıklamada üniversite adaylarının tercih döneminin bugün itibarıyla başlayacağını anımsattı. CHP’li Akın; bütün partili belediyelere tercih dönemine ilişkin üniversite adayı gençlere ilişkin danışmanlık hizmetinin sağlanması yönünde yazı gönderildiğini kaydetti. CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“Üniversite adayı gençlerimizin en doğru tercihi yapabilmeleri için belediyelerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermesi ve bölgelerindeki yükseköğretim kurumları hakkında bilgi vermeleri önemlidir. Bu kapsamda adayların sınav sonucuyla oluşan başarı sıralamasıyla birlikte üniversite kontenjanları da dikkate alınarak en doğru tercihi yapmaları için uzman danışmanlık hizmetleri verilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gençlerimize verilecek en önemli hizmetlerin başında gelecektir.”

‘TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERİMİZE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEĞİZ’

CHP’li Akın, danışmanlık hizmetinin yanı sıra adaylara belediye sınırları içerisinde bulunan yükseköğretim kurumlarının tanımına yönelik programların da yer alacağına işaret etti. CHP’li Akın, “Üniversite adaylarının hayatlarını şekillendirecek bu önemli süreçte belediyelerimiz uzmanlardan oluşan ekiplerle gençlerimizin yanlarında olacak. Tercih sürecinde belediyelerimiz gençlerimize ücretsiz bir şekilde bulundukları kent ya da ilçede yükseköğretim kurumlarının tanımını yapacak, yükseköğretim bölümleri hakkında bilgi verecek ve adayların aldığı sonuçlara göre danışmanlık hizmeti sağlayacak” görüşünü dile getirdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları