loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Akın: Çiftçi Hak Ettiği Taban Fiyatı Bekliyor

Ahmet Akın: Çiftçi Hak Ettiği Taban Fiyatı Bekliyor
Tarih: 27.05.2022 - 08:36
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP iktidarının yanlış tarım politikalarını eleştirdi. Ahmet Akın, başta tarımsal sulama elektriği, mazot, gübre ve ilaç gibi tarımsal üretim girdilerinin maliyetlerinin durdurulamıyor.

TMO, ÇİFTÇİ DEĞİL İTHALAT DOSTU OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’de buğday üreticilerinin taban fiyatının açıklanmasını beklediklerini söyledi. Ahmet Akın, “Buğday hasadına az kalmasına rağmen TMO taban fiyatı açıklanmadı. ‘Kara gün dostu TMO’ sözü AK Parti iktidarı ile geçmişte kaldı. TMO ithalat dostu oldu. Çiftçi yalnız bırakıldı. Çiftçimiz zaten zarar ediyor. Çiftçiye destek olması gereken iktidar ortalarda yok” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP iktidarının yanlış tarım politikalarını eleştirdi. Ahmet Akın, başta tarımsal sulama elektriği, mazot, gübre ve ilaç gibi tarımsal üretim girdilerinin maliyetlerinin durdurulamaz bir yükselişi olduğuna dikkat çekerek, “AK Parti iktidarı demek zam demek! Çiftçinin mazotu, elektrik fiyatı, gübre fiyatı yüzde 200 oranlarında artarken ürünü para etmiyor. Çiftçi zarar ediyor. Çiftçinin desteklenmesi gerekirken, AK Parti iktidarını ara ki bulasın! Çiftçi dostu olması gereken TMO da hasada az zaman kala buğday ithali için ihale açıyor. Çiftçimizde bıçak kemiğe dayandı. Çiftçimiz üretmek istese de üretim yapmasını istemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

TABAN FİYAT 8,5 LİRA OLMALI

Çiftçinin üretime devam edebilmesi için buğday taban fiyatının en az 8,5 lira olması gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, şunları söyledi:

"Hububat taban fiyatı belirlenirken, girdi maliyetleri, dünya piyasaları ve çiftçi refahı dikkate alınarak açıklanmazsa sorunlar daha da ağırlaşır. Çiftçiyi tarımda tutmanın yolu onun zarar etmeden üretim sağlayacağı bir taban fiyat politikasıdır. Bu nedenle çiftçimizin talebi olan taban fiyat kilosu 8,5 lira civarında taban fiyattır.”

AK PARTİ İKTİDARIYLA BALIKESİR’İN BUĞDAY REKOLTESİ DÜŞTÜ

CHP’li Ahmet Akın, AK Parti iktidarının çiftçiyi toprağa küstürdüğü vurgulayarak, “Balıkesir’de 600 bin ton olan buğday rekoltesi AK Parti iktidarı sonrası 250 bin tonlara kadar düştü. Verimli toprakların ekilememesinin, çiftçinin tarlasına küsmesinin, tarım ve hayvancılıkta ithalatın artmasının tek sorumlusu AK Parti iktidarıdır” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları