loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Akın, Zeytinliklerin kesilmesine neden olacak düzenlemeye tepki gösterdi

Ahmet Akın, Zeytinliklerin kesilmesine neden olacak düzenlemeye tepki gösterdi
Tarih: 02.03.2022 - 11:34
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliğe tepki gösterdi.

‘ZEYTİNLİKLERİN KATLEDİLMESİNE NEDEN OLACAK’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, zeytinliklerin katledilmesine neden olacak düzenlemeye tepki göstererek, “Zeytin bölgesinin bir insanı olarak bu düzenlemenin nasıl bir kıyıma neden olacağını çok iyi biliyorum. ‘Sıvı altın’ olarak bilinen ve asırlarca ekonomik değer üreten ağaçlar daha önce de AK Parti iktidarının hedefiydi. Üreticilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte direndik ve buna izin vermedik. Şimdi her zeminde yine direneceğiz ve buna asla izin vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliğe tepki gösterdi. Türkiye’de son dönemde art arda skandallar yaşatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yeni bir skandala imza attığını söyleyen CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“Enerji Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle zeytinliklerin katledilmesinin önü açıldı. Düzenlemeyle elektrik üretiminde kullanılan kömür sahası ile zeytin ağaçları aynı yere rastlarsa, zeytinlikler şirket tarafından kesilebilecek! Üstelik bu düzenleme kamu yararı gerekçesiyle hayata geçiriliyor.”

‘ZEYTİN KIYIMINA ASLA İZİN VERMEMELİYİZ’

Maden Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin zeytinliklerin ölüm fermanı olduğunu söyleyen CHP’li Akın, şunları ifade etti:

“Zeytin bölgesinin bir insanı olarak bu düzenlemenin nasıl bir kıyıma neden olacağını çok iyi biliyorum. ‘Sıvı altın’ olarak bilinen ve asırlarca ekonomik değer üreten ağaçlar daha önce de AK Parti iktidarının hedefiydi. Üreticilerimizle, vatandaşlarımızla birlikte direndik ve buna izin vermedik. Şimdi her zeminde yine direneceğiz ve buna asla izin vermeyeceğiz.”

‘NE MADENCİLİK NE DE ZEYTİNCİLİK İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR’

CHP’li Akın, bu yanlıştan geri dönülmezse ulusal bir varlık ve ciddi ekonomik değeri olan zeytin ağaçlarının büyük zarar göreceğine dikkat çekti. CHP’li Akın, “Bu düzenleme ne madencilik ne de zeytincilik için sürdürülebilirdir. İktidar bu kararından derhal vazgeçmelidir” diye konuştu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları