loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Necdet Sezer de dinlenecek

Ahmet Necdet Sezer de dinlenecek
Tarih: 25.07.2012 - 16:18
Kategori: Siyaset

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, 27 Nisan e-muhtıra süreciyle ilgili dönemde Cumhurbaşkanı Sezer’in dinlenmesinin düşünüldüğünü iddia etti...

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun Meclis’in yeni yasama yılında yürüteceği çalışmalar kapsamında özellikle 28 Şubat süreci ve 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili kritik isimlerle görüşme yapacağı öğrenildi.

Komisyonun yeni yasama yılında ilk etapta dinleyeceği isimlerin başında eski Başbakan Tansu Çiller geliyor.

28 Şubat sürecinde Refahyol Hükümeti’ni 'dönüşümlü Başbakanlık' formülüyle sürdürme hayalleri dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaptığı görevlendirmeyle suya düşen Çiller’in, Komisyon Başkanı Nimet Baş’a verdiği, “Her şeyi anlatacağım” taahhüdü çerçevesinde hem siyasi gelişmeler hem de Süleyman Demirel’den, Hüsamettin Cindoruk’a, Mesut Yılmaz’dan, Bülent Ecevit ’e kadar dönemin siyasi aktörleriyle ilgili kritik açıklamalar yapması bekleniyor.

Vatan gazetesinden Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, Mehmet Ağar ve Çevik Bir’le cezaevinde görüşme kararı alan komisyon, 27 Nisan e-muhtıra süreciyle ilgili olarak dinleyeceği isimler arasında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i de eklemeyi planlıyor.

Komisyon sözcüsü AKP’li İdris Şahin konuyla ilgili olarak “Sayın Sezer’in de dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak komisyon olarak bu konuda bir karar almış değiliz” şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları