loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldı

Ahmet Şık hakkında soruşturma başlatıldı
Tarih: 05.02.2021 - 09:21
Kategori: Gündem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında 'Suç işlemek için alenen tahrik' suçundan soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu, bağımsız milletvekili Ahmet Şık hakkında soruşturma başlattı.

Ahmet Şık, gözaltındaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Kimse, 'seçimle gidiyorlar' sayıklamasının peşinden gitmesin artık. Çünkü mafyayla, bunların hukukuyla mücadele edilmez. Evrensel hukuk normlarının olduğu bir hukukla mücadele etmek için herkes yurttaş görevini yerine getirmeli, bu mücadeleye omuz verilmeli" demişti.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında Şık'ın Boğaziçi Üniversitesi eylemleri sonrası 'Bu hükümet seçimle gitmeyecek, sokağa çıkın' çağrısında bulunduğuna dair haberler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bunun üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosu tarafından, 27’nci Dönem Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık hakkında TCK 214’üncü maddesi kapsamında ‘suç işlemek için alenen tahrik’ suçundan soruşturma başlatıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Ahmet Şık'tan yanıt
Ahmet Şık soruşturma açılması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ahmet Şık, "Aldıkları talimatın gereğini yaparak soruşturma başlatarak dediklerimi haklı çıkaranlara; 'Barikat sokağı kapatır ama yolu açar'" ifadelerini kullandı.

TİP İstanbul Milletvekili Barış Atay da Ahmet Şık hakkında soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Atay, "Aynı 'suçu' ben de işledim. O gün de şimdi de yarın da Ahmet Şık'ın yanındayım. Dünden bugüne ne zaman kimin ihtiyacı olduysa yanındaydı! Ben de Ahmet Şık'ın yanındayım" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları