loading
close
SON DAKİKALAR

Ahmet Şık'ın olay kitabı TÜYAP'ta!

Ahmet Şık'ın olay kitabı TÜYAP'ta!
Tarih: 11.02.2012 - 22:04
Kategori: Kültür & Sanat

Ahmet Şık'ın kaleme aldığı ve tutuklanması ardından toplatılıp imha edilen İmamın Ordusu isimli kitabı, Dokunan Yanar adıyla basıldı ve TÜYAP'da okurla buluştu.

Ahmet Şık'ın da aralarında olduğu 125 yazarın imzasını taşıyan "001.Kitap (Dokunan Yanar)" isimli kitap, Postacı Yayınları'ndan çıkıyor.

Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları tarafından ozgur-basin.blogspot.com adresinden yapılan açıklamaya göre, daha önce İthaki Yayınları tarafından basılması planlanan ancak toplatılan ve imha edilen kitap bu kez Postacı Yayınları taratından basıldı.

İşte Özgür Basın blogunda kitapla ilgili yapılan açıklama: 

"001.Kitap", inatla ve ısrarla düşünce özgürlüğünü savunanlar adına ve onlar tarafından atılan en önemli adımlardan biri.

"001.Kitap", tüm baskılara, engellemelere ve sindirme çabalarına rağmen, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı için bu yolda yürümeye devam edenlerin ortak emeğinin ürünü.

"001.Kitap"ı bir kişi yazdı, birileri dizgi yanlışlarını düzeltti, birileri yazım kusurlarını denetledi, bir diğeri noktalama işaretlerini kontrol etti, başkası son okumasını yaptı.

Aslında bu kitapta, düşünce özgürlüğünü savunduğu için önüne demir parmaklıklardan engeller çıkarılan, bedel ödetilen her yazarın, düşünürün, gazetecinin izi var.

"001.Kitap", hem emeği geçenlerin hem de özgürce söz söyleme hakkı için mücadele veren herkesin kitabı. Dolayısıyla, kitabın yazarlarının da katılımıyla bugün saat 15:00'te TÜYAP'taki PEN standında yapılacak tanıtımına herkesi bekliyoruz.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları