loading
close
SON DAKİKALAR

Aile şokta! Bebeğin babası kardeşi çıktı!

Aile şokta! Bebeğin babası kardeşi çıktı!
Tarih: 12.02.2012 - 12:25
Kategori: Gündem

Zihinsel özürlü kızını dünürünün hamile bıraktığını iddia eden annenin şikâyeti üzerine açılan davada, bebeğin babasının kızın kardeşi olduğu ortaya çıktı.

2006 yılında Muğla’da jandarmaya başvuran R.Ü., fiziksel ve zihinsel engelli, 1976 doğumlu kızının eşinin kızkardeşinin kocası ve aynı zamanda dünürü olan H.D.’nin cinsel saldırısına uğradığını bildirdi.

Milliyet'in haberine göre, yapılan muayenede, kızın, 16 haftalık hamile olduğu anlaşıldı. Zeka geriliği bulunan kızın ruh sağlığının bozulup bozulmadığına yönelik ayrı bir araştırma ise yapılmadı.  Ancak genç kızın, kız kardeşinin de annesiyle aynı yönde ifade vermesi ve H.D.’yi cinsel saldırıda bulunurken gördüğünü anlatması üzerine H.D. hakkında dava açıldı.

Savcılık, zihinsel engelli kızdan alınan cenin üzerinde araştırma yaptırdı. Araştırma sonunda, bebeğin yüzde 99,9 genç kızın erkek kardeşi H.Ü.den olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine erkek kardeş hakkında ayrı dava açıldı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, mağdurenin ağır mental retardasyon (zeka geriliği) hastası olduğunu, yalnızca annesi ile diyalog kurabilen mağdurenin  ailesinin yönlendirmesi sonucu sanığa karşı bu şekilde tepki vermesinin mümkün bulunduğunu belirten bir rapor verdi. Bunun üzerine anne R.Ü., 2009’da H.D. ile ilgili şikayetinden vazgeçti.

Yapılan yargılama sonunda, genç kızın kardeşi 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Yargıtay ise bu süreçte H.D.’nin davasını ele aldı. Yargıtay, ortaya çıkan durum karşısında iki dosyanın birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, kararı bozdu. Ancak yerel mahkeme, annenin de şikayetinden vazgeçmiş olmasına rağmen, ilk kararının farklı deliller doğrultusunda verildiğini, bebeğin biyolojik babasının kimin olduğuyla ilgisinin bulunmadığını belirterek, ilk kararında direndi. Bunun üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na geldi. Genel Kurul, direnme kararını kaldırarak, H.D. hakkındaki kararı bozdu. Yargıtay, H.D.’nin tahliyesine de karar vererek, dosyayı yeniden Muğla’ya gönderdi.  Buna göre, Muğla’daki mahkeme,  gerçek suçluyu bulmak için iki davayı birleştirerek yeniden görecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları