loading
close
SON DAKİKALAR

AK Partili Ömer Çelik Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çattı

AK Partili Ömer Çelik Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çattı
Tarih: 11.02.2012 - 23:39
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MİT-PKK görüşmesine ilişkin CHP’nin suç duyurusu ve eleştirilere sert yanıt verdi

MKYK toplantısı öncesi AKP Genel Merkezi’ne gelişinde basın mensuplarının MİT-PKK görüşmesine ilişkin muhalefetin eleştirilerine yönelik sorularını yanıtlayan Ömer Çelik, muhalefet liderlerine eleştirilerinden ötürü sert çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na "CHP Lideri bu işleri bilmez. Hayatı boyunca devlet yönetmemiştir. Hayatı boyunca başbakanlık yapmamış hayatı boyunca hükümet yönetmemiş, devlet yönetimindeki bilgisi sadece bir kurumu batırmakla sınırlı. Kılıçdaroğlu bu işleri bilmez" sözleriyle yüklenen Çelik, şunları söyledi:

"MİT-PKK görüşmesi denilen görüşme devletin değişik kurumları, değişik yöntemlerle aynı hedefe ilerlerler. O hedef de şudur: Milli birliği korumak, devletin bütünlüğünü korumak. Ama devletin farklı kurumları farklı yöntemler kullanırlar. Siyasetin kullandığı yöntem farklıdır. Diplomasinin kullandığı yöntem farklıdır. Askerin kullandığı yöntem, polisin kullandığı yöntem farklıdır. Tabi ki istihbarat teşkilatının kullandığı yöntem de farklı olacaktır. İstihbarat teşkilatı devleti korumak, milleti korumak adına üzerine düşen görevi yapmaktadır. Bu istihbarat teşkilatlarının yaptığı görüşmelerin içeriklerinde, kamuoyu açısından algılanması güç, ya da arka planı bakımından ilk bakımda profesyonellere bile kolayca anlaşılır gelmeyen bir takım ifadeler meseleler olabilir. Ama bu istihbarat teşkilatlarının çalışma yöntemleri ile ilgilidir. Herkes şunu bilsin ki devletin bütün kurumları belli bir sinerji içerisinde, entegre bir politika yerine getiriyorlar. Hiçbir kurum diğerine benzer bir yöntemi kullanmak durumunda değil. Kılıçdaroğlu tabi hükümet PKK ile pazarlık yapıyor diyor. Kılıçdaroğlu önce İsrail ile pazarlık yapmayı bıraksın. Sonra Türkiye’nin meseleleri hakkında konuşmasına sıra gelir."


-"BAHÇELİ SOKAĞI KIŞKIRTIYOR"-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine de yanıt veren Ömer Çelik, "Sayın Bahçeli resmen artık sokağı kışkırtan bir politika güdüyor" dedi. Bahçeli’nin de bir dönem Başbakan Yardımcılığı yaptığını kaydeden Çelik, "Kendisinin Başbakan Yardımcılığı zamanında da devletin çeşitli kurumlarının ellerindeki bir mahkumla görüşmemeleri gibi bir şeyin söz konusu olmadığını en iyi kendileri bilir. İdam kararına imza atmamasının arkasındaki gerekçeleri kendisi çok iyi bilir. Dolayısıyla şu anda yapılan iş terörle mücadeleye hizmet etmiyor" dedi.

-"HALK DAHA BASİRETLİ"-

Kaseti sızdıranların amaçlarının iki başlık altında toplanabileceğini belirten Çelik bu kişilerin bölgede Türkiye’nin bölgede etkin bir dış politika performansı göstermesinin önüne geçmeyi ve kamuoyunda bir tepki oluşturarak terörün devam etmesini istediklerini, bu yöntemlerin berhava olmasını istediklerini kaydetti. Çelik, "Halk muhalefet liderlerinden daha basiretli davranmaktadır. Vatandaşlarımız daha basiretli davranmaktadır. Kurumlar işinin başındadır, bir mesele yoktur" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları