loading
close
SON DAKİKALAR

Akademisyen, eski öğrencilerine operasyon yaptırdı

Akademisyen, eski öğrencilerine operasyon yaptırdı
Tarih: 06.04.2016 - 16:00
Kategori: Gündem

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğrencilerin 2 sene önce boykot ettiği akademisyen, öğrencileri terörist diye ihbar etti. Öğrenciler gözaltına alındı.

MSGSÜ’de 2 yıl önce ayrımcı bir akademisyene yönelik boykot kampanyası gerçekleştiren öğrenciler, aynı akademisyenin “Bunlar bölücü ve terörist” şeklindeki şikayeti üzerine şafak baskınıyla gözaltına alındı. Avukatlar “Akıl almaz bir şey” dedi

Okullarında 2 yıl önce bir kadın öğrenciye ayrımcı sözler sarf eden Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç hakkında imza kampanyası başlatan MSGSÜ öğrencilerinden 25’i, Keskinkılıç’ın polise yaptığı “Bunlar bölücü, terör örgütü üyesi” şeklindeki şikâyet üzerine şafak operasyonuyla gözaltına alındı. Osmanlıca hocası olan Keskinkılıç, Facebook hesabından; “Şüpheniz olmasın, herkes benden ‘hak’ ettiğini alır!” paylaşımında bulundu. BirGün’e konuşan Av. Nuriye Alsancak, “Bir üniversite hocasının şahsi hırsları nedeniyle terör polisleri şube operasyon yapabiliyor. Akıl almaz bir şey” yorumunu yaptı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencilerine yönelik bu sabah saat 6.00 sularında gerçekleştirilen ve çok sayıda adresin basıldığı operasyonda, aralarında gazetemiz BirGün’ün stajyer editörü Demet Sargın’ın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma kapsamında toplam 50 kişilik bir gözaltı listesi bulunuyor. Gözaltına alınanların bu gece Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde tutulacağı bildirildi.

Gözaltına alınan öğrencilerin “PKK ve DHKP-C’ye üniversite içinde sempatizan kazandırdığı” iddia edildi. Soruşturmada öğrencilerin “terör propagandası yaptığı” ileri sürülürken, hangi eylemlerin buna dayanak oluşturduğu belirtilmedi.

Soruşturmada ayrıca, “terör faaliyeti yürüttükleri” öne sürülen öğrencilerin, “kendileriyle hareket etmeyen akademisyen ve öğrencileri tehdit ettiği” de yer aldı. Bu suçlama öğrencilere yönelik operasyonu, MSGSÜ’de 2 yıl önce gerçekleşen başka bir olaya bağlıyor.

Boykot sorusu

2014 yılında MSGSÜ’de bir kadın öğrencinin derste kahkaha atması üzerine, “Bir kadın böyle kahkaha atmaz. Nerede olduğunu unuttun galiba” diyen ve öğrencilerin tepkisiyle karşılaşan Osmanlıca hocası Yrd. Doç. Dr. Esra Keskinkılıç, o günlerde başlatılan imza kampanyasının sonucunda okuldan uzaklaştırılmıştı. Keskinkılıç, Terörle Mücadele Şubesi’ne şikâyette bulunarak; kendisi hakkında imza kampanyası başlatan eski öğrencilerini “PKK ve DHKP-C’ye üye olmak, eylemlere katılmak ve bölücülük yapmakla” suçladığı anlaşıldı. Öğrencilere yönelik polis operasyonu Keskinkılıç’ın bu iftirası üzerine düzenlendi. BirGün’e bilgi veren avukatlar Nuriye Alsancak ve Efkan Bolaç da gözaltına alınan öğrencilere sorgu sırasında da, “Esra Keskinkılıç’a yönelik boykota katılıp katılmadıklarının sorulduğunu” söyledi.

Osmanlıca hocası Esra Keskinkılıç’ın, öğrencilerin evlerine yapılan polis baskının ardından Facebook hesabından şu paylaşımı yapması dikkat çekti: “Şüpheniz olmasın, herkes benden ‘hak’ ettiğini alır!”

Av. Alsancak: Akıl almaz bir şey!

Dosyayla ilgilenen Av. Nuriye Alsancak, BirGün’e konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “DHKP-C ve PKK terör örgütü iddiası ile yapılan operasyona ilişkin bir soruşturma ifadesine gireceğimizi düşünürken, karşımıza Esra Keskinkılıç’a karşı yapılan boykota katıldınız mı, neden katıldınız, katılması için başkasını zorladınız mı gibi sorular gelince şaşkına döndük. Bu kadar da olmaz dediğimiz her şey oluyor maalesef bu ülkede. Bir üniversite hocasının şahsi hırsları nedeniyle terör polisleri şube operasyon yapabiliyor. Bu artık akıl almaz bir şey.”


BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları