loading
close
SON DAKİKALAR

Akar, Meclisin En Çalışkanı

Akar, Meclisin En Çalışkanı
Tarih: 22.02.2012 - 15:13
Kategori: Siyaset

Haydar Akar hem cezaevinin hem de Taşocağının peşinde.

CHP Kocaeli Milletvekili HHaydar Akar Meclisin en çalışkan Milletvekili olarak adından söz ettirmeye devam ediyor. Meclis Başkanlığına verdiği çok sayıda soru önergesi ile Kocaeli sorunlarının takipçisi olduğunu ortaya koyan Akar, Kapalı cezaevi ve Derince Taş ocağı ile ilgili verdiği soru önergelerine verilen cevapları yeterli bulmadı.

24-10-2011 Tarihli 7/854 sayılı Adalet Bakanı Sadullah ERGİN tarafından cevaplaması istemiyle vermiş olduğumuz soru önergesinde Adalet Bakanlığı tarafından, Kocaeli C tipi kapalı cezaevi` nin şehir merkezinden taşınması hususunda bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır…'' denilmiştir.

13.02.2012 tarihinde Adalet Bakanının vermiş olduğu cevap da ''Kocaeli ve çevresinde yapımı devam eden ceza infaz kurumları ile yapılması planlanan ceza infaz kurumlarının hizmete sokulmasını müteakip ,mevcut ceza infaz kurumlarının kapasitelerinin azaltılması planlanmakta olup, bu plan dahilinde Kocaeli C tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kapatılması da gündeme gelebilecektir`` denilmektedir.

Bu cevabı yeterli bulmayan Haydar AKAR öncelikle Valilik il özel idareden yapımı devam eden ve planlanan bir ceza evinin olup olmadığını sormuş ancak İl Özel idarenin bu konuda herhangi bir çalışmasının ve bilgisinin olmadığını öğrenmiştir. Bilgi edinme yasası kapsamında Adalet Bakanlığından bu konu hakkında tekrar kendisine cevap isteyen Sayın AKAR konunun takipçisi olacağını göstermiştir.

İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN tarafından cevaplaması istemiyle 23.12.2011 tarihli 7/2235 sayılı verdiği soru önergesinde, Derince Belediyesi işlettiği taş ocağından başka firmalara malzeme satamaz` hükmü varken; Derince Belediyesi, Türköz Firmasına Belediye taş ocağından malzeme satışı yapılmış il özel idare tarafından ceza kesilmesine rağmen satış tekrar gerçekleşmiş, bu konuda bakanlığınızca sorumluların cezalandırılması için ayrıca yürütülen bir soruşturma var mıdır? diye sorulmuştur.

İçişleri Bakanlığının 07.02.2012 tarihli 3783 sayılı cevabında; ‘Türköz İnşaat tarafından inşaa edilen Tefken İmalat ve Müh. A.Ş firmasının fabrika yapımı sırasına dolgu malzemesi olarak kullanılmak üzere belediye meclis kararı doğrultusunda satışının yapıldığı` belirtilmiştir.

İçişleri Bakanlığından Bilgi edinme yasası gereği ‘belediye meclis kararının` kendisine gönderilmesini istemiş her iki soruya da verilmiş olan cevapları yeterli bulmayan AKAR bu konuların takipçisi olacağını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları