loading
close
SON DAKİKALAR

Akar: Mısır ile ilişkilerimizin gelişmesi bazılarını korkutuyor

Akar: Mısır ile ilişkilerimizin gelişmesi bazılarını korkutuyor
Tarih: 08.05.2021 - 16:09
Kategori: Siyaset

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mısır ile ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu görüyoruz. Bu dosta güven, sevinç veriyor, bazılarını da korkutuyor ve yıldırıyor" dedi,

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, komşularla ilişkilere hakkında açıklamalarda bulundu. Akar, Yunanistan’ın tahrik edici ve provokatif eylemlerle gerilimi artırdığını dile getirdi.

Yunanistan ile ilişkiler

Bakan Akar, Türkiye’nin bir yandan Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristle mücadelesini sürdürürken diğer yandan Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta hem kendisinin hem de Kuzey Kıbrıs’ın hakkını korumak için gece gündüz mücadele ettiğini söyledi. Yunanistan ile sorunların çözümü konusunda diyalog yolunu işaret eden ve bunun dışında bir yol tanımadıklarını belirten Akar, buna karşın Yunanistan’ın tahrik edici ve provokatif eylemlerle gerilimi artırdığını dile getirdi. Bu tavrın yanlış olduğunu vurgulayan Akar, Yunanistan’ın bu şekilde bir yere varamayacağını anlamasının gerektiğini ifade etti. Yunanistan ile önce istişari daha sonra ayrıştırma görüşmelerinin başladığını hatırlatan Akar, Türkiye’de güven ve güven artırıcı önlemler çerçevesinde toplantı yapılmasını beklediklerini söyledi.

Kıbrıs konusu

Bakan Akar, Kıbrıs’ın haklı davasını dün olduğu gibi bugün de desteklemeye devam edeceklerini belirterek uzun yıllardır yapılan müzakerelerle bir yere varılamadığını ve varılmayacağının da açık olduğunu bildirdi. Kıbrıs’ta egemen ve eşit iki bağımsız devletin yan yana huzur içinde yaşamasının yollarını aramak gerektiğini kaydeden Akar, nisan ayında Cenevre’de yapılan toplantıda bu düşüncelerini karşı tarafla da paylaştıklarını anımsattı.

“Birtakım sebeplerden dolayı ilişkilerimizde duraklama olmuş olabilir”

Türkiye’nin bütün komşularıyla iyi ilişkilerini geliştirme gayretinde olduğunu kaydeden Akar, “Mısır ile ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu görüyoruz. Bu dosta güven, sevinç veriyor, bazılarını da korkutuyor ve yıldırıyor. Mısır halkıyla bizim dostluğumuz, kardeşliğimiz, ortak değerlerimiz, çalışmalarımız var. Biz birbirimizden ayrılamayız. Birtakım sebeplerden dolayı ilişkilerimizde duraklama olmuş olabilir; fakat bunun kısa bir sürede geçeceğine ve Mısır ile olan kardeşliğimizin, dostluğumuzun yeniden çok üst seviyelere geleceğine bütün kalbimle inanıyorum. Önümüzdeki dönem bunu göreceğiz. Bunun Türkiye, Libya, Mısır için son derece yararlı, faydalı ve gerekli olduğunu hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.

Azerbaycan’ın, Türkiye’nin kardeşi olduğunu vurgulayan Akar, 30 yıldır işgal altında olan Azerbaycan öz topraklarının kurtarılmasında Türkiye’nin ve TSK’nın her türlü desteği verdiğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları