Akbelen Köylüleri: Akbelen'de zeytin kıyımına başlandı. Köyümüz, zeytinlerimiz yeniden ablukada!

Akbelen köylüleri, Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz isimli X hesabından: Bu sabahın erken saatinde kamyonlar, kesim ekipleri ve jandarma personeli Akbelen'e gelerek zeytin kıyımına başladı. Giriş çıkışlar tutuldu. Engelleniyoruz!
AKBELEN'E ZEYTİNLER İÇİN GELDİLER!
Bu sabahın erken saatinde kamyonlar, kesim ekipleri ve jandarma personeli Akbelen'e gelerek zeytin kıyımına başladı. Giriş çıkışlar tutuldu. Engelleniyoruz!
AKBELEN'E ZEYTİNLER İÇİN GELDİLER!
— Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz (@ikizkoydireniyo) September 15, 2025
Bu sabahın erken saatinde kamyonlar, kesim ekipleri ve jandarma personeli Akbelen'e gelerek zeytin kıyımına başladı. Giriş çıkışlar tutuldu. Engelleniyoruz! pic.twitter.com/vyiMEkTZtK
TÜM TÜRKİYE'YE ÇAĞRIMIZDIR!
Köyümüz, zeytinlerimiz yeniden ablukada. Ağaçlarımız üzerlerinde meyveleriyle sökülüyor. Bu ülkenin geleceğini 1 şirketin çıkarına satıyorlar!
Buna izin veremeyiz, buna asla izin vermeyeceğiz!
Tüm herkesi dayanışmaya çağırıyoruz!
#ZeytinimeDokunma
TÜM TÜRKİYE'YE ÇAĞRIMIZDIR!
— Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz (@ikizkoydireniyo) September 15, 2025
Köyümüz, zeytinlerimiz yeniden ablukada. Ağaçlarımız üzerlerinde meyveleriyle sökülüyor. Bu ülkenin geleceğini 1 şirketin çıkarına satıyorlar!
Buna izin veremeyiz, buna asla izin vermeyeceğiz!
Tüm herkesi dayanışmaya çağırıyoruz!#ZeytinimeDokunma pic.twitter.com/x1M1PRzUDK
Akbelen için mücadele edenlerin seslerini duyuran Akbelen Yuvamız Vermeyeceğiz isimli X hesabından yapılan çağrıda, “Zeytinlikler için geldiler” denildi.
Akbelen Ormanı, YK Enerji / Limak-İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Termik Santrallerine kömür sağlayacak açık maden sahası için kullanılması planlanan yaklaşık 740 dönümlük alan.
İzinler, yönetmelik değişiklikleri ve mahkeme kararlarıyla projeye direniş gösterildi. Mücadele yalnızca ekolojiyle sınırlı kalmadı; zeytinliklerin korunması, su kaynaklarının tehlike altında olması, köylülerin geçim kaynağı olarak zeytincilik ve tarımın zarar görmesi gibi çok boyutlu bir yaşam savunusu haline geldi.
Köylüler, muhtarların şirketle işbirliği içinde olduğunu iddia ediyor; “zeytin ağaçlarını ve topraklarımızı madene teslim etmeyeceğiz” mesajı veriliyor.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları