loading
close
SON DAKİKALAR

Akçakale'de Ekmekten Zehirlendiler

Akçakale'de Ekmekten Zehirlendiler
Tarih: 12.02.2012 - 00:46
Kategori: Yerel

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, evde pişirilen ekmekten yedikten sonra rahatsızlanan 8'i çocuk 13 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, evde pişirilen ekmekten yedikten sonra rahatsızlanan 8'i çocuk 13 kişi hastaneye kaldırıldı. 

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeşerti köyünde evde yapılan sac ekmeğinden yiyen aynı aileden Elif Nur (3), Hüseyin (3), Faruk (4), Rukiye (5), İbrahim (9), Kübra (3), Ömer ve Yusuf (1) ile Karna (32), Yaze (63), Emine (28), İsmail (55) ve Hanse Ural (41) bir süre sonra fenalaştı. Zehirlendikleri tahmin edilen 13 kişi yakınlarınca Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 13 kişi,Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. 

Zehirlenenlerin akrabası Hüseyin Ural, sacda pişirilen ekmekten yiyen akrabalarının mide rahatsızlığıyaşamaya başladığını bunun üzerine hastaneye başvurdukların söyledi. 

-"İlk bulgular tarım ilacı zehirlenmesi yönünde" 

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerine 6 çocuğun getirildiğini, bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Akçakale ilçemizden 6 çocuk hastanemize zehirlenme olarak sevk edildi. Bunlardan 3 tanesinin durumu ağır, yoğun bakımda tedavi altına aldık. 3'ünün kısmen durumu daha iyi, onları servise yatırdık. Yoğun bakıma yatırdıklarımızdan birinin durumu çok ciddi diğer ikisinin durumu ona göre nispeten daha iyi. Zehirlenme olarak 'organa fosfat' dediğimiz bir tarım ilacı zehirlenmesine, klinik bulguları benziyor." 

Sağlık İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri olayla ilgili araştırma başlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları