loading
close
SON DAKİKALAR

Akif Hamzaçebi: İstanbul'un sele teslim olmasının sorumlusu 25 yıl süreyle İstanbul’u betonlaştıranlardır

Akif Hamzaçebi: İstanbul'un sele teslim olmasının sorumlusu 25 yıl süreyle İstanbul’u betonlaştıranlardır
Tarih: 18.08.2019 - 09:50
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul'u dün teslim alan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sağanak yağış sonrası İstanbul'da yaşanan görüntülerin sorumlusunun 25 yıl boyunca İstanbul'u yöneten kadrolar olduğunu vurguladı.

Dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağış sonrası birçok yerde sel baskınları yaşanmış, Üsküdar'da sahil ve kara birleşmiş, alt geçitler göle dönmüştü. CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, sağanak yağış sonrası Üsküdar Meydanı'nın görüntüsünü paylaştı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hamzaçebi, "İstanbul yine yağmura/sele teslim oldu. Artık şehir selleri var. Sorumluluğu küresel ısınmaya atmak en kolayı. En büyük sorumlu 25 yıl süreyle İstanbul’u betonlaştırarak bütün doğal rüzgar koridorlarını kesenler ve altyapıyı yenilemeyenlerdir" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi'nin paylaştığı video şöyle:

 
"25 yıllık kötü yönetim kentleri betona ve ranta kurban etti"
istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş de Twitter hesabından Kumkapı altgeçidinin görüntüsünü paylaşarak, "Ankara'nın İstanbul'un yağmura teslim olmasının sebebi 25 yıldır kenti yönetenler" dedi.
İmambakır Üküş'ün paylaşımları şöyle: 
"Üsküdar yine denizle buluştu Kenti ranta dolayısıyla betona kurban edenlerin yarattığı bir tablo bu 25 yıllık kötü yönetimin bir sonucu
@ekrem_imamoglu ve CHP'ye eleştiri getirenler büyük bir haksızlık yapıyor. 25 yıllık tahribat 2 ayda düzelmez. Ama kesinlikle düzelecek.
Sular altında metro... Ancak AKP yapabilir. @ekrem_imamoglu ve CHP'ye yönelik eleştiriler haksızlık 2 ayda kimse mucize beklemesin. Ayrıca seçim sonuçlarına rağmen AKP yönetimi boşaltmadı. Hala İSKİ başta olmak üzere her yerde eski yönetim. 
Ankara ve İstanbul'un alt yapısı çökmüş durumda. 25 yıllık kötü yönetim kentleri betona ve ranta kurban etti. Sonuç ortada. Yazın ortasında bile insanlar ve araçlar sele kapılıyor. Tabii ki @ekrem_imamoglu ve @mansuryavas06 hızlı ve etkin çözümler üretmek zorunda. Beklentiler çok büyük.
Bu görüntü İstanbul'dan. Bu ve benzeri görüntülerin sorumlusu kenti 25 yıldır yönetenler. Ankara'nın İstanbul'un yağmura teslim olmasının sebebi 25 yıldır kenti yönetenler. Kenti ranta kurban edenler. Kenti betona kurban ederek suya akacak yer bırakmayanlar. Doğa intikam alıyor."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları