loading
close
SON DAKİKALAR

Akıllı tahta geliyor!

Akıllı tahta geliyor!
Tarih: 12.02.2012 - 16:35
Kategori: Eğitim

Öğrenciler, üç ay süren yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılına sürprizlerle başladı

Kimi öğrenciler ilk kez okula gelmenin heyecanını, kimi öğrenciler de uzun bir tatilin ardından okula dönmenin sevincini yaşıyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemi, ilk defa okula başlayacak çocuklar, öğretmenleri ve veliler için ayrı bir heyecana sebep oluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu 'uyum programı' bu yıl da devam ediyor. Uyum programıyla okul öncesi çağındaki çocukların ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum sağlaması, kayıt sorunlarının giderilmesi, öğrenme ortamını tanıması, kuralları öğrenmesi, ortamı sevmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, bir taraftan öğrencilere ücretsizkitapverirken, diğer taraftan da okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl zorunlu okul öncesi eğitim kapsamına alınacak 14 ille birlikte okul öncesi eğitimin zorunlu olmadığı sadece 10 il kalmış olacak.

MEB, ayrıca,elektronikyayıncılık ve FATİH Projesi'yle ilgili çalışmaları da son aşamaya getirmiş durumda. Okulların açılması, okula yeni başlayacak çocuklar kadar veliler için de ayrı bir heyecana sebep oluyor. Velileri, bayram tatili nedeniyle son haftaya bıraktıkları okul alışverişi telaşı sardı.

Çarşı ve pazarlarda okul öncesi ürün adı altında raflarda yerini alan çok sayıda kitap velilerin kafalarını karıştırıyor. Uzmanlar, okula başlayacak çocukların yıl boyunca kullanacakları okul öncesi eğitim setlerinin müfredata uyumlu ve yaş seviyelerine uygun olacak şekilde dikkatli seçilmesi konusunda uyarıyor.

Okula yardımcı yayınlar alanında seçkin bir konuma sahip olan Zambak Yayınları okul öncesi çağındaki çocukların da elektronik eğitimine destek için çalışmalara başladı. 

Zambak Yayınları, okul öncesi çocukların elektronik yayınlara kolay alışmasını sağlayacak, 'Hücreleme Yöntemine Göre Okul Öncesi Eğitim Seti'ni geliştirdi. Eğitim seti, 5-6 yaş grubundaki çocuklara hitap ediyor. Haftalık fasiküller şeklinde hazırlanan set, 28 kitapçıktan oluşuyor. Her kitapçıkta ayrı hediyesi olan eğitim seti, akıllı tahtaya uyumlu ilk okul öncesi eğitim seti olma özelliğini taşıyor.

Bu sette, değerler eğitimine sistemli bir şekilde yer veriliyor. Orijinal hikâyeler, şarkılar ve videoların yer aldığı 'Hücreleme Yöntemine Göre Okul Öncesi Eğitim Seti' resimlemesi, tasarımı, zengin içeriği, baskısı ve kalitesiyle bir Zambak Yayınları klasiği olma özelliğine sahip. 

Okul öncesi dönemin, çocuğun eğitim hayatına iyi bir başlangıç yapması için dikkat edilmesi gereken bir dönem olduğunu belirten Zambak, Coşku ve Değer Yayınları Okul Öncesi Müdürü İbrahim Ceylan, "Bir gömleğin düğmelerini iliklerken, ilk düğmesi nasıl iliklenirse, sonraki düğmeleri de öyle iliklenir.

İlk düğme doğru iliklenmişse sonrakiler de doğru iliklenir. İlk düğme yanlış iliklenirse sonraki düğmeler de yanlış iliklenir. Okul öncesi eğitimle çocuklarımızın yaşamının ilk düğmesi iliklenmektedir." dedi. 

Ceylan, zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 70'inin 0-6 yaş arasında tamamlandığını ifade ederek, öğrenme becerilerinin geliştiği bu dönemin çok önemli olduğunu kaydetti. Ceylan, şöyle dedi:

"Beton yığını evlerin arasında, araçlarla dolu yollarda ve aile içinde çocuklarımız, gün boyunca aile bireyleri dışında kimseyi görmüyor. Bu durum, çocuklarımızın aynı hareketleri tekrarlayan bir robot gibi yetişmesine sebebiyet veriyor.

Hâlbuki bu dönem çocukları, sosyal ortamlarda bulunmak, ev dışında gezmek, oyun oynamak, dolaşmak, arkadaş edinmek, kumla oynamak ve toza girmek, kısacası çocukluğunu doyasıya yaşamak istiyor. 

Ancak bunu yapmak için özellikle şehirlerde yaşayan çocuklarımız gerekli ortamı bulamayabiliyor. Çocuklarımız, alanında ilk ve özgün bir çalışmanın ürünü olan resimli, animasyonlu ve videolu eğitim desteği veren Hücreleme Yöntemine Göre Okul Öncesi Eğitim Seti ile gerçek dünyayı daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları