loading
close
SON DAKİKALAR

Akıllı telefonlar en çok fotoğraf çekmek için kullanılıyor

Akıllı telefonlar en çok fotoğraf çekmek için kullanılıyor
Tarih: 08.11.2018 - 14:46
Kategori: Yaşam

Türkiye’de akıllı telefonların hangi amaçla kullanıldığı belli olurken, yüzde 44 oranla en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı görüldü.

Ajans Press’in WeAre Social verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’de akıllı telefonların en çok fotoğraf ve video çekmek amacıyla kullanıldığı görüldü. Bu oran ise yüzde 44 şeklinde gerçekleşirken, ikinci sıraya yüzde 38 oranıyla alarm kurma yerleşti. Üçüncü sırada ise yüzde 25 oranıyla haberlere bakma yer aldı.

Elde edilen veriler neticesinde şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkarken, istatistiklere sosyal medya kullanımları dâhil edilmedi. Türkiye’nin yüzde 23’ünün de hava durumunu kontrol etmek için akıllı telefon kullandığı ortaya çıkarken, bunun yanı sıra insanların yüzde 9’unun not almak, liste yapma amacıyla kullandığı görüldü. Yüzde 7’lik kısma denk gelen iki farklı gruptan biri ise randevularını kontrole etmek için kullanırken, diğer kesimin kitap dergi okumak için kullandığı saptandı. Kişilerin az bir kısmına tekabül eden yüzde 5’lik dilimin de akıllı telefonları diyet ya da herhangi bir sağlık aktivitesini kontrol etmek amacıyla kullandığı tespit edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları