loading
close
SON DAKİKALAR

Akıllı telefonun masrafını azaltmanın yolları!

Akıllı telefonun masrafını azaltmanın yolları!
Tarih: 03.01.2012 - 14:26
Kategori: Bilim & Teknoloji

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte bu cihazların olmazsa olmazı olan internet bağlantısı tüm kullanıcıların kabusu oldu.

Kullanıcı ve uygulama sayısının artmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl bu cihazlar bir önceki dönemi oranla yüzde 89 daha fazla veri tüketmeye başladılar. Ancak akıllı telefon faturanızı düşürecek bazı pratik yolları da bulunuyor.
 
Popular Science dergisinde yer alan habere göre, limitsiz veri dönemi her geçen gün daha da ihtiyaç haline geliyor. Ancak hücresel operatörler fiyatlandırma politikalarını kendileri oluşturuyor. Fazla masraftan kaçınmak için veri tüketimini kısıtlamanız gerekiyor. Bunu yapmak için telefonunuzu çok az kullanmanız gerekmiyor. Telefonunuza uygulayacağınız birkaç ince ayar veri akışını oldukça azaltacaktır ve hatta belirli uygulamalar, browserlar size daha fazla tasarruf sağlayacak.
 
Ayarlarınızı değiştirin

Facebook, Twitter ve e-postadan gelen uyarılar sizin için önemli olabilir, ancak bunlar sizin veri tüketiminizi veya internet paketinizi yiyip bitiriyor. Eğer acil olarak bir uyarıya ihtiyacınız yoksa, bu tarz uygulamaların "otomatik yenileme" yani "Refresh" ayarını "Manual" konumuna getirin. E-posta uygulamaları için uyarıları kapatın. Akıllı telefonunu daha sık kullananlar ise bu ince ayarlar sayesinde oldukça azaltacaktır. uygulama kütüphanesini güncellemeden ve bant trafiği gerektiren uygulamaları yenilemeden önce telefonunuzu kablosuz ağa bağlayın. Evde veya mümkünse iş yerinde telefonunuzu kablosuz ağa bağlı olarak bırakın.
 
Daha iyi browser kullanın

Ücretsiz, hızlı ve kompakt bir Web browser olan Opera Mini'yi iPhone ve Android telefonlara indirebilirsiniz. Kullanıcı bir sayfayı görüntülemek istediğinde istek sayfayı internetten yükleyen Opera Mini'nin serverına gönderiliyor. Daha sonra server sayfayı sıkıştırılmış basit bir formatta paketliyor. Bu sistem yükleme sırasında daha az veri gerektiriyor. YouTube bağımlıları multimedya sıkıştırma özelliğine sahip Skyfire Browser'ı 3 Dolar karşılığında indiriyorlar. Bu şekilde videoları indirirken daha az zaman ve daha az veri harcıyorlar.
 
Veri tasarrufu yapan uygulamalar

Onavo, iPhone ve Android telefonlar için proxy server gibi çalışan ücretsiz bir uygulamadır. Mobil veri iletişimini kendi sanal sunucuları üzerinden yönlendirerek tasarruf etmenizi sağlıyor. Profiliniz üzerinden yaptığı proxy ayarı ile internet erişimini kendi üzerine alıyor ve daha az veri kullanmanızı dolayısıyla daha az ödemenizi sağlıyor. Ayrıca bu uygulama kullanıcının gönderilerini sıkıştırmıyor. Bu nedenle görüntü ya da video gönderileriniz güzel görünüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları