loading
close
SON DAKİKALAR

Akkaya; 'AKP Van'ı gözden çıkardı'

Akkaya; 'AKP Van'ı gözden çıkardı'
Tarih: 19.12.2011 - 13:01
Kategori: Özel Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AKP hükümetinin Van’da aylardır işleri yoluna sokamadığını ve şehrin neredeyse boşaldığını vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte CHP İstanbul Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Van depreminin ardından yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

Depremin ardından kurulan çadırlarda çıkan yangınlarda hayatını kaybeden çocuklara dikkat çeken Akkaya, “Van'da evlatlarımızın bir kısmı kış şartlarına uygun olmayan çadırlarda yanarak, bir kısmı da yetersiz beslenmeden hayatını kaybetti. Çocukların hayatından olduğu bu ülkede, yetkililerden sorumluluklarını kabul edici bir açıklama bile gelmedi” diye konuştu. 

Başbakan başta olmak üzere pek çok bakanın ve bürokratın yapılması gereken her şeyin yapıldığını defalarca dile getirdiğini kaydeden Akkaya, “Başbakan’a, devletin bakanına, valisine, bürokratına güvenerek çalışmasına izin verilen otellerde kalan Japon gönüllü Miyazaki’nin, gazeteci kardeşlerimizin de aralarında bulunduğu onlarca yurttaşımız hayatını kaybetti. Ancak hükümet, sorumlulara sahip çıktı ve deprem yandaş medyanın katkısıyla gündemden çıkarıldı” dedi. 

AKP hükümetinin Van’da aylardır işleri yoluna sokamadığını ve şehrin neredeyse boşaldığını vurgulayan Akkaya, “İnsanlar, kendilerini başka şehirlere atarak hayatlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Van, artık bir ölüm şehri olmuştur. AKP’nin gözden çıkarttığı ölüm şehridir. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AFAD yöneticileri ve Vali Münir Karaloğlu, sorumluluklarını kabul ederek, istifa etme erdemini göstermek zorundadır. Koltuklarında oturmaya devam etseler bile ölen her çocuk ile isimleri lanetlenerek anılacaktır. CHP olarak sorumluların hesap vereceği güne kadar mücadele etmeye kararlıyız” diye konuştu. 

Basın toplantısında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise nüfusun düşük yoğunluklu bir kentte böyle bir becerisizlik sergilendikten sonra İstanbul’da olacak bir depremin sonuçlarını tahmin etmenin zor olmadığını vurguladı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları