'AKP 3 ili MHP'ye bırakacak, karşılığında Aydın ve Muğla'yı alacak'

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Aydın ve Muğla’nın AKP’ye, Adana, Mersin ve Manisa’nın MHP’ye bırakılması netleşti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki günkü zirvesinden ‘uzlaşı’ çıktı.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; AKP, MHP’nin yönetimini elinde bulundurduğu Adana, Mersin ve Manisa’da, “MHP’ye jest yapacak.” Bu illerde AKP aday çıkarmayacak. AKP’de MHP’nin elinde bulundurduğu Aydın ve Muğla’da da “MHP adayının desteklenmesi” gündeme gelmişti. Erdoğan’ın, Muğla’da aday olarak göstermek istediği bir ismi, son dakika geri çektiği kulislere yansırken, Aydın’da da “MHP ve AKP’li seçmenler arasındaki oy geçişkenliği dengesi” gözetilmişti.
İki liderin önceki günkü görüşmesinde Aydın ve Muğla’nın “yeniden AKP’ye bırakıldığı” belirtildi. Bu iki ilde aday çıkarmayacak MHP, 24 Haziran’daki seçimlerde Aydın’da yüzde 32,5, Muğla’da da yüzde 28,2 oy alarak, CHP’den sonra ikinci parti konumunda bulunan AKP’nin adayını destekleyecek.
Cumhur İttifakı’nın kesintiye uğradığı dönemde, Ümmet Akın’ı Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklayan MHP, bu kararından vazgeçecek. Aydın’da, aynı zamanda Meclis KİT Komisyonu Başkanı da olan Mustafa Savaş’ın “ittifakın ortak adayı olacağı” ifade ediliyor. AKP, Muğla’da da aday çıkaracak.
Millet İttifakı illeri
Cumhur İttifakı kapsamında ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yeniden bir araya geleceği ve CHP ve İYİ Parti’nin uzlaştığı 21 ille ilgili yeniden değerlendirme yapılacağı ifade ediliyor.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












