loading
close
SON DAKİKALAR

'AKP, 7 Haziran'ı 'Kadınlar Günü' olarak yerleştirmeye çalışıyor'

'AKP, 7 Haziran'ı 'Kadınlar Günü' olarak yerleştirmeye çalışıyor'
Tarih: 28.05.2017 - 11:59
Kategori: Kadın

Birgün'den Sabahat Karakoyun'un haberine göre AKP'nin 'türbanlıların ilk kez milletvekili adayı' gösterildiği 7 Haziran'ı 'Kadınlar Günü' olarak' yerleştirmeye çalıştığı iddia edildi.

Birgün'den Sabahat Karakoyun'un haberine göre AKP'nin 'türbanlıların ilk kez milletvekili adayı' gösterildiği 7 Haziran'ı 'Kadınlar Günü' olarak' yerleştirmeye çalıştığı iddia edildi. 

AKP'nin şimdiki hedefi de “Dünya Kadınlar Günü”. AKP, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık ya da tüm dünyada kadınların kutladığı 8 Mart yerine türbanlı kadınların ilk kez milletvekili adayı olabildiği 7 Haziran'ı öne çıkarma gayretinde. Kulislerde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kadın vekillere ayrı iftar için 7 Haziran'ı bu nedenle tercih ettiği belirtiliyor.

Laiklik karşıtı söylemler

Seçildiği tarihten itibaren laiklik karşıtı çıkışlarıyla gündem yaratan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gazetemizin “Harem Selamlık Kahraman İftarı” diye manşetine taşıdığı “kadın vekillere ayrı iftar” davetiyle ilgili tepkiler üzerine, partisinin geleneğinde yer alan “takiye”ye sığındı.

TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Kahraman'ın biri 7 Haziran'da yalnızca kadın vekillere diğeri de 14 Haziran'da olmak üzere birer hafta arayla iki ayrı iftar yemeği vermesini “Dünya Kadınlar Günü” diye “gerekçelendirmeye” çalışırken, 7 Haziran tarihinin “tesadüfen” seçilmediği anlaşıldı.

“Dünya Kadınlar Günü” bahanesi

TBMM'den yapılan açıklamada, geçen yıl Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın vekillere yemek verildiği ve bunun her yıl devam ettirilmesinin kararlaştırıldığı savunularak, “Bu seneki yemek 7 Haziran 2017 tarihine denk geldiği için 26’ncı dönem kadın milletvekillerimize ayrıca bir yemek tertip edilmiş oldu” ifadelerine yer verildi.

Türbanlılar ilk kez 7 Haziran aday oldu

Açıklamada “Kadın vekillere ayrı iftar” ile ilgili “Dünya Kadınlar Günü” vurgusuna karşılık “Neden 7 Haziran” sorusu yanıtsız bırakılsa da niyet anlaşıldı.

Kulislerde AKP'nin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü olan 5 Aralık ya da tüm dünyada kadınların kutladığı 8 Mart yerine, türbanlıların ilk kez aday olarak seçime katıldığı 7 Haziran'ı “Kadınlar Günü” olarak yerleştirmeye çalıştığı konuşuluyor.

AKP'li MKYK Üyesi Alkış dile getirmişti

Son kongrede yeniden seçilen AKP MKYK Üyesi Zeynep Alkış, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 82'inci yılında geçen aralık ayında yaptığı konuşmada bu niyeti açıkça ortaya koydu. Alkış, 5 Aralık'ta AKP Mardin İl Başkanlığı’nda düzenlenen programda, “Cumhuriyet tarihinde her dönem kadınlarla ilgili haklar verildiği söyleniyor ama 80 yıl boyunca maalesef bir kadın grubu seçti ama seçilemedi. Her seçim sandığa gittik, kadınlarımızın Meclis’te olması için oy verdik. Kendi partimizden dahi kadınların Meclis’e gitmesi için başı örtülü olmayan adaylar için oy verdik. 7 Haziran ilk defa bütün Türkiye'deki kadınlara eşit hakların verildiğine inandığım tek seçimdir. Çünkü 7 Haziran 2015 yılındaki seçimlerde seçme ve seçilme hakkını başörtülü kadınlar da ilk defa kazanmış oldu. Bu konuda tarihe farklı bir açıdan anektod düşülmesini istiyorum” diyerek 7 Haziran vurgusu yaptı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları