loading
close
SON DAKİKALAR

AKP, barış gününde savaş ilan etti

AKP, barış gününde savaş ilan etti
Tarih: 12.02.2012 - 19:15
Kategori: Sendika

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Kadıköy'de yaşanan polis müdahalesine ve tutuklamalara tepkiler sürüyor.

Kadıköy'deki olaylı 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamalarında polisin tutumuna yönelik tepkiler sürüyor. KESK İstanbul Şubeleri, SES Aksaray Şubesi'nde düzenlediği basın açıklamasıyla, tutuklananların serbest bırakılmasını, barış için adım atılmasını istedi. Basın açıklamasına, 1 Eylül'de tutuklananların yakınları da katıldı. 

Basın toplantısında söz alan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, üyeleri Yıldırım Salih İnce'nin de barış mitinginden sonra tutuklandığını hatırlatarak, “AKP Hükümeti barışa tahammülsüz olduğunu gösterdi. AKP, biat kültürüne uymayan, hak arayan herkese saldırıyor” dedi. Demirkol, üyeleri Salih İnce için bugün itiraz dilekçesi verdiklerini, konuyu 154 ülkeden üyesi bulunan Uluslararası Taşımacılık Sendikası'na taşıdıklarını söyledi. Demirkol, gerekirse uluslararası kampanya başlatacaklarını belirtti. 

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ersoy Adıgüzel de, “Bütün dünyada yeni savaşlar olmasın dileğiyle kutlanan bugün, maalesef bizim ülkemizde Başbakan tarafından savaşın başlayacağı gün olarak ilan edilmiştir” dedi. Adıgüzel, “Artık bütün emekçiler bu savaşa dur demelidirler. 1 Eylül'de Kadıköy'de toplanan tüm barışseverler bu ülkenin gerçek yurtseverleridir. Bu ülkenin güzel bir geleceğe yürümesinin yolu, tüm emekçilerin barış için mücadele etmesinden geçmektedir. Artık tek bir Kürt ve Türk genci ölmemelidir. Devlet, barış isteyenlerin üzerinden kirli ellerini çekmelidir” şeklinde konuştu. KESK Dönem Sözcüsü, konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Emekçilerden toplanan vergiler silaha değil eğitime, sağlığa, bu ülke çocuklarının daha güzel bir geleceğe sahip olmasına yatırılmalıdır. 1 Eylül'de tutuklanan başta konfederasyonumuza bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyesi Yıldırım Salih İnce olmak üzere bütün emekçiler derhal serbest bırakılmalı ve kalıcı bir barış ortamının tesis edilmesi için devlet gereken adımları atmalıdır"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları