loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Parlamento Başkanları Konferansı açılışında konuştu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Parlamento Başkanları Konferansı açılışında konuştu
Tarih: 11.10.2019 - 21:38
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık Konulu 3. Parlamento Başkanları Konferansı açılış resepsiyonuna katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılık Konulu 3. Parlamento Başkanları Konferansı açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmada, “Bugün küresel düzeyde bir yeniden yapılanma sürecinin yaşandığına şahit oluyoruz. Güvenlik paradigmalarının değişiminden ticaret savaşlarına kadar pek çok emaresi olan bu süreç, bizler için yeni tehditlerle birlikte yeni fırsatları da içinde barındırıyor. Yapmamız gereken tehditlerin üstesinden birlikte gelmek, fırsatları da yine birlikte değerlendirmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, “Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi Temalı Üçüncü Meclis Başkanları Konferansı’nın, ülkelerimiz ve dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’nin, barış ve refah amaçlı iş birliklerinin geliştirilmesi konusunda itina gösteren bir ülke olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskiden beri, bugün burada birlikte olduğumuz parlamento heyetlerinin yer aldığı coğrafyaya ise özel önem verdiğimizi belirtmek istiyorum. İnsanlığın en önemli medeniyet mirasları bu coğrafyada doğmuş, gelişmiş, dünyaya yayılmıştır. Bu kadim coğrafyanın huzurunu, güvenliğini, esenliğini dünya barışının anahtarı olarak görüyoruz” diye ekledi.

“TERÖRİSTLERİN KAPIMIZA DAYANMASINI BEKLEMEK YERİNE, SORUNU KAYNAĞINDA KURUTMA KARARI ALDIK”

Türkiye’nin yaklaşık 35 yıldır terörle mücadele ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Farklı isimler altında faaliyet gösteren ama hepsinin de amacı ülkemizin birliği, beraberliği, huzuru, refahı olan terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Açık konuşmak gerekirse, bu örgütlerin arkasında, Türkiye’yle yüz yüze hesaplaşmayı göze alamayan güçler daima olmuştur, bugün de vardır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir süre önce terörle mücadele konseptinde köklü bir değişikliğe gittiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristlerin kapımıza dayanmasını beklemek yerine, sorunu kaynağında kurutma kararı aldık. Bu amaçla, sınırlarımız dışında yuvalanan terör örgütlerini ise bulundukları yerlerde imha etmeyi amaçlayan bir mücadele stratejisi geliştirdik. Türkiye, komşularının ve diğer tüm ülkelerin toprakları üzerindeki egemenlik haklarına ve sınırlarına saygılıdır. Ama bir şartla. Bu şart da, buralardan ülkemize yönelik eylemler yapılmaması, düşmanca faaliyetler yürütülmemesidir” açıklamasında bulundu.

“GEÇTİĞİMİZ ASIRDA TÜM AĞIRLIĞIYLA YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR HEPİMİZE DERS OLMALIDIR”

“Bugün küresel düzeyde bir yeniden yapılanma sürecinin yaşandığına şahit oluyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenlik paradigmalarının değişiminden ticaret savaşlarına kadar pek çok emaresi olan bu süreç, bizler için yeni tehditlerle birlikte yeni fırsatları da içinde barındırıyor. Yapmamız gereken tehditlerin üstesinden birlikte gelmek, fırsatları da yine birlikte değerlendirmektir. Şayet bizler bu erdemi gösteremezsek ortak sorunlarımızla değil de birbirimizle uğraşmaya devam edersek, tarihin tekerrürü kaçınılmazdır. Bilhassa geçtiğimiz asırda tüm ağırlığıyla yaşadığımız sıkıntılar hepimize ders olmalıdır. Bölgesel iş birliği kanallarını ne kadar çeşitlendirir ve etkin şekilde işletirsek, ortak hedeflerimize o derece hızlı ulaşırız.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları