loading
close
SON DAKİKALAR

AKP İktidarı artık adım adım değil koşarak ülkeyi uçuruma sürüklüyor; Ekonomide çarklar durdu

AKP İktidarı artık adım adım değil koşarak ülkeyi uçuruma sürüklüyor; Ekonomide çarklar durdu
Tarih: 25.05.2022 - 17:26
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Sayın Bakanın Türk Lirası artık dibini gördü, herkes rahat olsun, daha fazla değer kaybedemez.” Dediği günden bugüne ne yazık ki Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. O gün 14.84 olan Dolar kuru, bugün 16.34 civarında seyrediyor.'

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Ekonomideki kötü gidişatın tüm sektörleri çıkmaza sokması ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “AKP İktidarı artık adım adım değil koşarak ülkeyi uçuruma sürüklüyor” dedi.

SADECE TÜRK LİRASI DEĞİL MEMLEKET DEĞER KAYBEDİYOR

Orhan Sümer, “Sayın Bakanın Türk Lirası artık dibini gördü, herkes rahat olsun, daha fazla değer kaybedemez.” Dediği günden bugüne ne yazık ki Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. O gün 14.84 olan Dolar kuru, bugün 16.34 civarında seyrediyor. Döviz kurunun artıp TL’nin değer kaybetmesi iğneden ipliğe her ürüne zam olarak yansıyor. Esnaf aldığını yerine koyamıyor, sattığı üründen zarar ediyor. Ücretli çalışanların maaşı ve alım gücü gün gün eriyor. Doların yükselmesi stoklarında, yurt dışı hesaplarında döviz saklayan Saray ve çevresini memnun edebilir. Ancak sadece TL değil memleket değer kaybediyor.” dedi.

EKONOMİDE ÇARKLAR DURDU

Orhan Sümer, “Türkiye büyük ülkedir. Ekonomik zorluklar mutlaka yaşanacak ve aşılacaktır. Anca Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir basiretsiz yönetim anlayışıyla, iktisat ve ekonomi biliminin dışında hareket edildiği için bugün içinden çıkılmaz bir döngü içine girmiştir. Özellikle sokak ekonomisinde çarklar durmuş, ticaret erbabı herhangi bir şey yapmamanın daha kârlı olduğunu düşünür duruma gelmiştir.

O kadar kötü bir ekonomik düzen söz konusu ki ticaretle uğraşanlar şu anda hiç bi şey yapmamanın ekonomik anlamda getirisinin daha büyük olduğunu görüyor. Bu artık çarkların durduğu anlamına gelmektedir.” dedi.

SARAY HARİÇ HER YERDE BUHRAN VAR

Orhan Sümer, “Fatura yükü, her gün gelen zamlar, üretim girdi maliyetlerinin yüksekliği gibi sayabileceğimiz onlarca nedenden ötürü Türkiye ekonomik ve siyasi bir buhran içerisindedir. Bu durumun tek sorumlusu ucube Tek Adam Rejimidir.

Memleketin her yerinden feryad çığlıkları yükselirken, buhran tüm ülkeyi sarmışken bir tek Saray ve şürekası durumdan memnun gözüküyor.” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları