loading
close
SON DAKİKALAR

AKP İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 11'i Büyükşehir 15'i il belediye başkan adayını açıkladı; İBB adayı Murat Kurum

AKP İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 11'i Büyükşehir 15'i il belediye başkan adayını açıkladı; İBB adayı Murat Kurum
Tarih: 07.01.2024 - 14:01
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde aday tanıtım toplantısında aralarında İstanbul'unda olduğu 26 belediye başkan adayını açıkladı. AKP, İBB adayı Murat Kurum oldu.

AKP 31 Mart Yerel Seçimlerine "Hazırız Kararlıyız" sloganı ile İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 11'i Büyükşehir 15'i il belediye başkan adayını açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada;

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye "yeniden İstanbul" sloganıyla çıktı. Konuşmasına başında İsrail'in Filistin saldırılarını kınayarak başlayan Erdoğan, "Dünyadaki vicdan sahibi diğer tüm ülkelerle beraber zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için gereken çabayı göstereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende partisinin 26 il belediye başkan adayını açıklıyor.

Diğer illerin adayları ise 15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak aday tanıtım toplantısında belli olacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni yıla Galata Köprüsü'nde şehitlerimize rahmet İsrail'e lanet yürüyüşüyle karşılayan 250 bin kardeşime canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbiz bu zor zamanlarda insani değerleri adaleti ve barışı savunan herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerinin devamında belediye başkan adayları ve seçimlere ilişkin şunları kaydetti:

"Mahalli seçim sürecinin bu ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza başarılar diliyorum. Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler değerlendirmeler araştırmalar sonunda belirledik. Bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir ama ülkemiz şehirlerimiz ve partimiz için en hayırlısını istediğimizden bu doğrultudan samimi gayret gösterdiğimizden hiç kimse şüphe etmesin. Bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz.

"Ey İstanbul, İstanbul çöp çukur çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten çamurdan İstanbulumuzu nasıl temizlediysek şimdi de tüm Türkiye'de 30 büyükşehir ve 51 il belediyeleriyle de bu temizlik için yola çıktık. Gençler şu anada karşımda bir slogan var 'yeniden İstanbul yeniden AK Parti', Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız. Durmak yok yola devam. 

Amacımız 31 mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Merkezi yönetimde ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri belediyelerdeki başarılarla taçlandırmadan Türkiye Yüzyılı hedefimizin eksik kalacağına inanıyoruz. Hatta muhalefet partilerindeki belediyelerin kötü yönetilmesinin faturasını da milletimizi mağdur etmemek adına yeri geldiğinde biz ödemek mecburiyetinde kalıyoruz. Ülkemizi ve milletimizi böyle bir durumla karşı karşıya bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Ak Parti'nin hizmet belediyeciliğindeki uzak şekilde yıllardır adeta eziyet çeken il ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da çağrımız var; gençler fazla zamanımız yok, 31 Mart'a kadar durmak yok yola devam. Muhalefetin ideolojik dayatmaları ve korku siyaseti sebebiyle hak ettikleri hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin şehrin seninle değişsin diyoruz. Nerede yaşarsa yaşsın hiç kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Laf değil proje üreten, bahane değil çözüm peşinde koşan, kendi hayatını değil halkın hayatını kolaylaştıran, kibirle değil tevazuyla hareket eden, kendi amaçlarını değil vatandaşının şehrine kendini hizmet etmeye vakfedecek belediye başkan adaylarımızla milletimizin karşısına çıkacağız. İnşallah 15 oCAK Pazartesi günü hem diğer adaylarımızı tanıtacağımız hem seçim beyannamemizi açıklayacağımız büyük bir tören yapacağız.

"Bizim siyasi kültürümüzde milletimizle inatlaşma olmaz, küsme olmaz oy renginden dolayı millete hakaret etme asla ve asla söz konusu olamaz. biz vatandaşlarımıza sadece tercihlerini eser ve hizmet siyasetinde kullanmasını söylemekte mükellefiz.

"Seçimlerin ve seçilecek adayların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye şehirlerini 5 yıl boyunca yönetecek belediye başkanlarını belirlerken eski Türkiye'de kaldığını umut ettiğimiz kimi senaryolar yeniden tedavüle sürüldü. Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. bu amaçla sahnelenen oyunlarla mukadder değerlerimiz doğrudan hedef alınıyor. Bunlar ülkemizin vatandaşıdırlar, ceplerinde devletimizin verdiği nüfus cüzdanları vardır ama kendi memleketlerine bir turist kadar yabancıdırlar. bu kesime mensup etki elemanları cahil ve cüretkar oldukları için de güdülmeye son derece müsaittirler. Yabancı ülkeler bunları piyon olarak kullandı, terör örgütlerinin kedinin fareyle oynadığı gibi onadı, çok partili demokrasiye geçtiğimizden beri bunlar millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı olmuşladır. çünkü bunlar asla düşünmezler yaşananlardan ders çıkarma gibi bir alışkanlıkları zaten yoktur. ortaya atılan her yalana atlamak kimi zaman saldırganlığa varacak şekilde yaymak bunların ruhunda vardır. İçinde bulundukları yankı odalarından çıkıp milleti anlamaya tenezzül  bile etmezler. yıllarca sahte korkularının esiri oldular. Bugün de kelime-i tevhidi bilemeyecek kadar cehalet nefret ve gaflet çukurunda boğuluyorlar. Bu millet istiklal marşına dahi kelime-i tevhidi ilmek ilmek işlemiş bir milletir. ne diyor İstiklal Marşımız? Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli, değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli, bu ezanlar ki şahâdetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

"Bu milletin ne cumhuriyetle ne de Gazi Mustafa Kemal'le sıkıntısı, programı yoktur"

Bu kibirli cehaletin nerelere varabileceğini 28 Şubat döneminde hep birlikte gördük. samimi bir üzüntüyle ifade etmek isterim ki bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparatı da hep CHP oldu. Kimi başka partilerin de bu sinsi oyunda rol almak için adeta can attığını görüyoruz. Her şey değişiyor ama CHP ve şurekasının başrolünü kimseye bırakmadığı toplum ve siyaset mühendisliği senaryoları hep aynı kalıyor. Puslu dönemlerin kadrolu provakatörlerine yeniden iş başı yaptırılırken 30 yıl önceki senaryolarını güncellemeyi dahi ihtiyaç duyulmuyor. Mezhep inançlar üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal yine istismara en elverişli malzeme olarak öne sürülüyor. Oysa bu milletin ne cumhuriyetle ne de Gazi Mustafa Kemal'le ne bir sıkıntısı ne bir problemi vardır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak hassasiyet emaresi asla değildir.

"Bu seçimlerde elde edeceğimiz zaferle Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz"

Bu seçimlerde elde edeceğimiz zaferle aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Ama bunun için önce CHP'nin başındaki zatın sabık genel başkanının yaptığı gibi teröristlere ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi nerede bir çapulcu nerede bir terörist varsa nerede bir demokrasi düşmanı varsa ya selam çakıyor ya gidip sırtını sıvazlıyor. Bölücülere her fırsatta boncuk dağıtarak CHP genel başkanlık koltuğuna hangi şartlarda oturtulduğunu ve hangi prangalarla tutulduğunun unutturabileceğini sanıyor. Bu millet ferasetini hafife alan herkese ne yaptıysa özgür efendiye de aynısını yapacaktır. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleşmesini tercih ederiz. Aksi halde milletimiz onu daha önceki niceleri gibi siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldırarak onu yapacaktır. Daha bismillah demeden anayasal düzene kastetmekten 18 yıl ceza almış bir teröristi adeta cezaevinden meclise tünel kazarak kurtarmanın derdine düşüyor. Özgür efendi partisine hakim olmak bir şekilde geldiği koltuğun hakkını vermek yerine bizi hedef alarak pirim kazanmaya çalışıyor ancak boynunda diyet borcuyla siyaset yapılmaz. çünkü siyaset her kişinin değil er kişinin kârıdır. Özgür efendi siyasi ehliyetini almak istiyorsa bizimle uğraşmak yerine önce vasilerinden efendilerinden kurtulsun sonra kendisiyle özgür bir siyasetçi olarak muhatap olmayı düşünecek arkadaşlarım var. Tabii bunları siyasetin birer latifesi olarak söylüyoruz. Bu partide olanlar öncelikle CHP seçmenini ilgilendirir. biz zaferimizi tekrarlayarak ülkemize verdiğimiz sözleri yerine getirmek içni yeni bir döneme hazırlanıyoruz.

İstanbul'un bir beş yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığı tüm İstanbullular gibi biz de çok net görüyoruz.

Adayları açıklanacak iller şöyle:

11 Büyükşehir Başkan adayları:

İstanbul; Murat Kurum
Kocaeli; Tahir Büyükakın
Eskişehir; Nebi Hatipoğlu
Bursa; Alinur Aktaş
Denizli; Osman Zolan
Balıkesir; Yücel Yılmaz
Aydın; Mustafa Savaş
Samsun; Halit Doğan
Erzurum; Mehmet Sekmen
Muğla; Aydın Ayaydın
Ordu; Mehmet Hilmi Güler

15 İl Belediye Başkan adayları:

Giresun; Aytekin Şenlikoğlu
Elazığ; Şahin Şerifoğulları
Edirne; Belgin İba
Düzce; Faruk Özlü
Bitlis; Nesurrlah  Tanğlay
Bingöl; Erdal Arıkanlı
Çanakkale; Jülide İskenderoğlu
Çankırı; Hüseyin Filiz
Kastamonu; Tahsin Babaş
Rize; Rahmi Metin
Sinop; Yakup Üçüncüoğlu
Tokat; Eyüp Eroğlu
Yalova; Mustafa Tutuk
Isparta; Şükrü Başdeğirmen
Artvin; Mehmet Kocatepe

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları