AKP-MHP oylarıyla Meclis'ten geçti: 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkı zehirleyecek

Termik santrallere baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha çalışma izninin verilmesi AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.
TBMM Genel Kurulunda görüşülen, Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 50'nci maddesiyle, termik santrallere baca filtrelerinin takılması ve çevre mevzuatına aykırılıkların giderilmesine ilişkin tanınan sürenin uzatılmasına ilişkin madde CHP'nin itirazlarına rağmen AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.
Kararı duyuran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Twitter hesabından karara tepki gösterdi.
Vekil Kasap, "Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanunun 50 maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Böylece Türkiye’de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.
2,5 yıl daha baca filtresiz olmadan çalışacak santraller şöyle:
Çanakkale-Çan 18 Mart Termik Santrali
Şırnak- Silopi Termik Santrali
Kahramanmaraş-Afşin Elbistan A Termik Santrali
Karabük- Kardemir Termik Santrali
Kütahya-Tunçbilek Termik Santrali
Kütahya- Seyitömer Termik Santrali
Manisa -Soma A Termik Santrali
Manisa-Soma B Termik Santrali
Sivas-Kangal Termik Santrali (1. Ve 2. üniteler)
Zonguldak-Çatalağzı Termik Santrali
Ankara-Çayırhan Termik Santrali
Muğla-Yeniköy Termik Santrali
Muğla-Kemerköy Termik Santrali
Bursa-Orhaneli Termik Santrali
Kahramanmaraş-Afşin Elbistan B Termik Santrali
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












