loading
close
SON DAKİKALAR

AKP MYK toplanacak: Gündemde emekli amirallerin bildirisi var

AKP MYK toplanacak: Gündemde emekli amirallerin bildirisi var
Tarih: 04.04.2021 - 16:47
Kategori: Siyaset

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, emekli amirallerin yayımladığı bildiriye ilişkin yaptığı açıklamada "Bu gelişme üzerine AK Parti MYK yarın toplanacak" dedi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 103 emekli amiralin Montrö Sözleşmesi ve tarikat evine giden sarıklı amiralle ilgili bildiri yayınlamasının ardından toplanma kararı aldı.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Demokrasi tarihimizde sıklıkla karşılaştığımız bir bildiri ile karşı karşıyayız" diyen Şahin, bu durumun anayasal düzene karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığını hatırlatan Şahin, "Gerek savcılık gerek mahkemeler gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. Hukuki olarak darbeci zihniyetin temsilcilerine gereken cevap verilecektir" diye konuştu.

Şahin, AKP ve MHP'nin bildiriyle ilgili güçlü bir karşı duruş sergilediğini söyleyerek CHP'hi hedef aldı. Şahin, "Uzun süre sessizliklerini koruduktan sonra CHP sözcüsü bir açıklama yaptı, 'buradan darbe çıkarmak sivil darbecilere mahsus bir özellik' dedi. Burada şunu ifade etmek lazım. Darbe artığı kesimler var. CHP'nin açıklamaları ortada. 'Bu bildiriye imza atarım' diyen İYİ Parti Genel Başkan danışmanının tavrı ortada. CHP'nin tutumu bildirinin altına imza atarım diyen İYİ Parti milletvekilleri cunta heveslilerine zemin oluşturuyor" dedi.

Bildiri sonrası AKP MYK toplantısının öne alındığını söyleyen Şahin şöyle konuştu:
"Biz AK Parti Merkez Yürütme Kurulu  toplantımızı perşembe günü planlamıştık. Ancak bu son gelişmeler dolayısıyla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde yarın AK Parti MYK, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Bu bildiriyi çok daha geniş bir şekilde değerlendireceğiz. Ele alacağız. Bu konuda takındığımız tavrı daha da güçlendirmek için gerekli adımları atacağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları