loading
close
SON DAKİKALAR

AKP, PKK ile yanak yanağa

AKP, PKK ile yanak yanağa
Tarih: 11.02.2012 - 23:57
Kategori: Siyaset

Bahçeli, partisinin geleneksel Kızılcahamam kampında basın mensupları ile bir araya gelip konuşma yaptı.

 Bahçeli, partisinin geleneksel Kızılcahamam kampında basın mensupları ile bir araya geldi. Parti divan üyeleri, MYK üyeleri ve milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantılarda görüş alış verişinde bulunulduğunu belirten Bahçeli, genel seçimler sonrası ülkenin kaldığı sorunların değerlendirildiğini söyledi. Bahçeli, Meclis çalışmaları konusunda da partinin yetkili organlarına bilgi verildiğini kaydederken, "Partimizin önümüzdeki süreçte, TBMM'nin açılmasıyla birlikte izleyeceği stratejisinin ana hatları da oluşmuştur. Türkiye'nin çok ağır gündemle çevrelendiği bir dönemde, iki gün süren siyasi çalışmalarımız partimiz açısından çok yararlı sonuçlara vesile olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi siyasi, ekonomik ve toplumsal gündemi işgal eden meseleleri dikkatle ve titizlikle izlemekte; bunlara yönelik politikalarını sağlıklı, düzgün, berrak ve milli ilkeler dâhilinde şekillendirmektedir. Önce ülkem ve milletim, sonra partim anlayışının gereği de zaten budur ve bu olmalıdır. Türkiye'nin içine düşürüldüğü yangından çıkabilmesi, kaybolan ayar ve ölçülerinin tekrar dengeye gelebilmesi için soğukkanlı, kararlı ve milli hassasiyetler ekseninde oluşacak yaklaşımlara çok ihtiyaç vardır" dedi.
 

"AKP, PKK ile yanak yanağadiz dize"  

Bahçeli, Başbakan'ın batının talimatıyla figüran haline geldiğini, Türk devletinin tesir alanı gittikçe genişleyen bölücü tehditle karşı karşıya kaldığını savundu. Oslo'da kurulan ihanet masalarının deşifre olduğunu belirten MHP Lideri, "AKP'nin PKK'yla 'yanak yanağa, diz dize' olması somut olarak belirginlik kazanmıştır" dedi. Gizli ses ve video kayıtlarıyla tuzak kuran iktidar partisinin, bu defa kendisinin aynı tuzağa düştüğünü savunan Bahçeli, ses kayıtlarının servis edilmesiyle maskenin düştüğünü iddia etti. Pazarlığın iki boyutu bulunduğunu belirten Bahçeli, bunların birinin terör örgütüyle kurulan görüşme, diğerinin ise konuşmanın mühtevası ve verilen mesajlar olduğunu iddia etti. Bahçeli şöyle devam etti:

"Yandaş ve işgüzar basının, PKK'yla yapılan kirli görüşmelerin daha çok şekli kısmına odaklanması, devletin terörü bitirmek için her yolu deneyeceğini mazeret olarak ileri sürmesi kepazelikten başka bir anlam taşımamaktadır.
Üstelik bizimle benzerliği çok tartışmalı olan bazı ülkelerin terörle mücadele tecrübeleri ve yaptıkları pazarlıklar kıyaslanmış, bu doğrultuda beyhude gerekçeler üretilmiştir. Bilinmelidir ki artık ihanet mızrağını kimsenin çuvala sığdırması mümkün değildir.Devletimizi ve milletimizi hunhar saldırılarıyla yıkmak ve yok etmek isteyen bölücü terör örgütünü aklamaya ve görüşmeleri masum hale getirmeye kim yelteniyorsa PKK'yla aynı safta görünecektir.

Başbakan Erdoğan zaten malumumuz olan bir konuda suçüstü yakalanmış ve kanlı örgütle nasıl sarmaş dolaş olduğunu somut olarak göstermiştir.Hali hazırda MİT Müsteşarlığı görevini yürüten şahsın, Başbakanlık müsteşar yardımcısı olduğu dönemde, Başbakan Erdoğan'ın özel temsilcisi unvanıyla PKK'lılarla görüştüğü ortaya çıkmıştır. Böylelikle Başbakan Erdoğan ve hükümetinin kandan beslenen teröristlerle gizli pazarlıklar yürüttüğü ve teröre teslim oldukları bir kez daha tescil edilmiştir.Kandil-İmralı-AKP fotoğrafında eksik yan kalmamış, melanet tüm acı ve katlanılmaz haliyle netleşmiştir."

"Şerefsiz" polemiği 

Bahçeli, geçtiğimiz Haziran ayında PKK ile yapılan müzakereleri ilk defa kendilerinin gündeme getirdiğini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın kendisinin "şerefsizlik"le itham ettiğini sözlerine ekledi. "Aldığı millet desteğini yanlış yorumlayan Başbakan'ın, verdiği tavizlerle PKK patentli kanlı saldırıların asıl müsebbibi olduğu şüphesizdir" diyen Bahçeli, Erdoğan'ın PKK ile aynı masaya yüz sürdüğünü söyledi. MHP Lideri "'Şerefsiz' küfrü bir kez daha havada kalmış ve şerefsizliğin kimin sıfatı olduğu, kimin yakasına yapıştığı ve kimin kartvizitine kazındığı açıkça gözler önüne serilmiştir. Müfterinin, yalancının, inkârcının, iki yüzlünün kim olduğunu aziz milletimiz ibretlik bir biçimde bu son hadiselerden sonra görmüş ve idrak etmiştir" diye konuştu. Oslo'daki görüşmelere ilişkin milletin cevabını beklediği sorular olduğunu söyleyen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın bunlara cevap vermesi kalan şerefinin ve siyasi namusunun da düzeyini gösterecektir" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları