loading
close
SON DAKİKALAR

AKP saldırdı Türk-İş hep seyretti

AKP saldırdı Türk-İş hep seyretti
Tarih: 11.02.2012 - 21:01
Kategori: Sendika

Deri-iş üyeleri hükümetin saldırılarına konfedarasyonlarının sessiz kalmasını eleştirdi

Kıdem tazminatı kaldırılacak mı, fona mı devredilecek, yoksa Avusturya modeli mi uygulanacak? Hangisi olacak şimdiden bir şey söylemem mümkün değil ama AKP Hükümetinin kıdem tazminatını kaldırmak için ciddi bir saldırı içerisinde olduğu kesin.

Bu ciddi saldırı karşısında Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş’in Başkanı Mustafa Kumlu’nun “Gülüp geçin bu haberlere” açıklaması işçiler içinde büyük bir tedirginlik yarattı. Hükümetin kıdem tazminatını bu kadar tartıştırdığı bir ortamda bir işçi konfederasyonu başkanının bu açıklaması, kıdem tazminatını korumak gibi bir derdi olmadığı yorumlarına neden oldu.

Türk-İş’in tutumunu eleştiren işçiler, Türk-İş’in Bakanlara cevap vermek yerine işçilere “Gülüp geçin” demesinin doğru olmadığını dile getirdiler.

Deri-İş Sendikası Tuzla Şubesi işyeri temsilcileriyle kıdem tazminatına yönelik saldırılar ve direnişteki Kampana Deri işçilerinin durumunu değerlendirmek üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Tüm örgütlü ve örgütsüz işyerlerinde toplantılar yapma kararı alan işçiler, aynı zamanda organize sanayi bölgelerinde işçileri aydınlatan bildiri dağıtımı da yapacaklar.
Toplantının ardından işçiler görüşlerini gazetemizle paylaştı.

CANIMIZ ACIDI

Yıldız Deri işçisi Aziz Örtülü, Türk-İş Genel Başkanını samimi bulmadığını, çünkü AKP’nin işçilerin haklarını budayan, çalışmla koşullarını kötüye götüren yasal düzenlemelerin hepsinde aynı tutumu izlediğini kaydetti.

Türk-İş’in AKP Hükümetinin ön bahçesi haline geldiğini beluirten Örtülü, “Türkiye işçi sınıfının bu hakları kazanırken bir çok işçi önderini feda etti. Biz hükümetin kıdem tazminatıyla ilgili açıklama yaptığında sendikaların derhal genel grev kararı almasını beklerken, Türk-İş’in hükümeti koruyan açıklaması işçilerin canını acıttı” diye konuştu.

SALDIRILARI BOŞA ÇIKARTACAĞIZ

AKP’nin iktidarda bulunduğu süre boyunca emeklilik, Genel Sağlık Sigortası, taşeronlaşma, esnek çalışma, işten atma ve özelleştirme gibi saldırılarıyla işçilerin bir çok kazanılmış hakkını ortadan kaldırdığını ifade eden Mader Deri İşyeri Baştemsilcisi Zülfü Acar, şimdi de sona kale olan kıdem tazminatına gözünü diktiğini söyledi.

Ülkede bu kadar hak gaspı yaşanırken Türk-İş’ten gelen bu açıklamanın, seyretme tavrını sürdüreceğinin göstergesi olduğunu belirten Acar, “Sendikalar, konfederasyonlar, emek örgütleri bu saldırılara karşı derhal bir eylem planı hayata geçirmezlerse hükümet bu saldırısında da başarılı olur. Bizler deri işçileri bölgemizde bunun çalışmasını örgütleyeceğiz ve tüm emekçileri ilgilendiren kıdem tazminatı meselesinde mutlaka birlikte mücadeleyi örgütleyen bir yol izleyerek saldırıları boşa çıkartacağız” dedi.

Deri işçisi Mehmet Teymur ise hükümetin haklarından uzak durmasını isteyerek, oy verdikları partilerin, milletvekillerinin ilk iş olarak kazanılmış haklarını ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydetti.

Teymur, Türkiye halklarını savaşa sürükleyen Başbakan Erdoğan’ın şimdi de işçilere savaş açtıklarını, çocuklarının rızkını ne hükümete nede Türk-İş’e yedirmeyeceklerini dile getirdi.

MÜCADELE YERELDEN YÜKSELECEK

Deri-İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay da patronların ve hükümetin uzun süredir kıdem tazminatına göz diktiğini ve saldırmak için bir boşluk aradığını anımsattı. Her iktidar döneminde kıdem tazminatının gündeme geliyor olmasına rağmen kaldırmaya cesaret edemediklerini belirten Tay, “AKP işçi sınıfının bu dağınık durumundan yararlanarak yasayı geçirmeye çalışıyor.

Hem sendikalar hem sivil toplum örgütleri açısından kıdem tazminatına yönelik saldırı, örgütlenmenin önündeki engeller gibi büyük sınavları var” diye konuştu. Tay, bu süreci konfederasyonlara bırakmayacaklarını, yerelde örgütlü örgütsüz tüm işçiler birleştiren, aydınlatan, mücadeleye sevk eden bir yola girdiklerini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları