loading
close
SON DAKİKALAR

AKP seçmeni kızgın: 'Bir daha kesinlikle oy vermem' diyenlerin oranı yüzde yüzde 56

AKP seçmeni kızgın: 'Bir daha kesinlikle oy vermem' diyenlerin oranı yüzde yüzde 56
Tarih: 27.10.2021 - 17:44
Kategori: Gündem

MAK Danışmanlık'ın son anketine göre, katılımcıların yüzde 42'si Recep Tayyip Erdoğan'a yeniden aday olması durumunda 'Kesinlikle oy vermem' dedi. Daha önce bir ya da birkaç seçimde AKP'ye oy verenlerin yüzde 56'sı ise "Önümüzdeki ilk seçimde AKP'ye kesinlikle oy vermeyeceğim" yanıtını verdi. ...

MAK Danışmanlık'ın son anketinde dikkat çeken sonuçlar çıktı. Katılımcıların yüzde 42'si "Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı adayı olursa kesinlikle oy vermem' dedi. Kurulduğundan bugüne herhangi bir ya da birkaç seçimde 'AKP'ye oy verdim' diyenlerin yüzde 56'sı da 'Kesinlikle oy vermeyeceğim' cevabını verdi.

MAK Danışmanlık'ın ekim ayı anket sonucu yayımlandı. Anket, 18 yaş üstü nüfusunun on binde biri ile 7 coğrafi bölgenin genel demografik verilerine orantısal dağılıma uygun 5 bin 750 kişi ile yapıldı.

Ankette katılımcılara "Size göre; ülkemizin en öncelikli çözülmesi gereken sorunu nedir?" sorusu yöneltildi. "Ekonomik sorunlar (Hayat pahalılığı / İşsizlik) yüzde 54 ile ilk sırada yer aldı. Katılımcıların verdiği yanıtlar arasında yüzde 16 'Eğitim, öğretim ve kültürel sorunlar', yüzde 14 'Göçmenler', yüzde 6 'Adaletsizlik ve ahlaki sorunlar' ve yüzde 6 'Diğerleri' yer aldı.

anket-akp-secmeni-kizgin-erdogan-a-kesinlikle-oy-vermem-diyenlerin-orani-dikkat-cekti-936820-1.

YÜZDE 42 'KESİNLİKLE OY VERMEM' DİYOR

Ankette 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?' sorusunda dikkat çekici bir sonuç çıktı.

Katılımcıların yüzde 42'si 'Kesinlikle oy vermem' derken, yüzde 9 'Verebilirim ama bu biraz da rakiplerine bağlı' yanıtını verdi. 'Kesinlikle oy veririm' diyenlerin oranı ise yüzde 37 oldu. Yüzde 12 ise 'Kararsız / Cevap yok' yanıtını verdi.

anket-akp-secmeni-kizgin-erdogan-a-kesinlikle-oy-vermem-diyenlerin-orani-dikkat-cekti-936821-1.

DAHA ÖNCE AKP'YE OY VERENLERİN TERCİHİ

Ankette daha önce AKP'ye oy veren seçmenlerin yanıtı da dikkati çekti. Katılımcılara kurulduğundan bugüne herhangi bir ya da birkaç seçimde 'AKP'ye oy verdim' diyen seçmene "Önümüzdeki ilk seçimde AK Parti'ye oy verme davranışınız nasıl olacak?" sorusu yöneltildi.

Yüzde 56 'Kesinlikle oy vermeyeceğim' derken, 'Yine oy vereceğim' diyenlerin yüzde 36'da kaldı. Kararsızlar ise yüzde 8 oldu.

anket-akp-secmeni-kizgin-erdogan-a-kesinlikle-oy-vermem-diyenlerin-orani-dikkat-cekti-936822-1.

AKP, SEÇMENİ KIZDIRDI

Aynı seçmen grubuna 'AKP'ye şimdi neden oy vermekte tereddütlüsünüz ya da niçin oy vermek istemiyorsunuz?' sorusu da yöneltildi.

Yüzde 49 'Kızdırdılar', yüzde 33 'Üzdüler', yüzde 11 'Küstürdüler' ve yüzde 7 'Kararsız / Cevap yok' yanıtını verdi.

anket-akp-secmeni-kizgin-erdogan-a-kesinlikle-oy-vermem-diyenlerin-orani-dikkat-cekti-936823-1.

YÜZDE 41 'FARKLI BİR PARTİYE OY VERECEĞİM' DİYOR

Ankete katılanların yüzde 41’i “24 Haziran’da oy verdiğim partiden farklı bir partiye oy vereceğim” dedi. Katılanların yüzde 42’si “Aynı partiye oy vereceğim” derken yüzde 17 kararsız olduğunu belirtti.

anket-akp-secmeni-kizgin-erdogan-a-kesinlikle-oy-vermem-diyenlerin-orani-dikkat-cekti-936824-1.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları