loading
close
SON DAKİKALAR

AKP Sözcüsü Çelik: Her sene orman yangınlarıyla ilgili geniş bir senaryo ile hazırlık yapılıyor

AKP Sözcüsü Çelik: Her sene orman yangınlarıyla ilgili geniş bir senaryo ile hazırlık yapılıyor
Tarih: 09.08.2021 - 17:43
Kategori: Siyaset

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:
"28 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında orman yangınları gerçekleşti. Büyük bir orman yangını tablosuyla karşı karşıya kaldık. Ülkemizin 43 vilayetinde 260 adet orman yangını meydana geldi. Şimdiye kadar 256'sı kontrol altına alındı, 4 adet müdahale çabaları sürüyor. Kaybettiğimiz vatandaşlarımız, ormancılarımız, hayvan ve bitki canları, toprak bunların hepsi üzüntü verici.

Soğutma çalışmalarının bitmesiyle yaralar sarılmaya başlanıyor. Antalya'ya 52,5 milyon liralık nakdi kaynak aktarıldı. Hasar tespiti çalışmaları devam ediyor. Muğla'ya da nakdi yardım gönderildi.

Adana, Mersin, Osmaniye'de fedakâr çalışmaları bizzat gördüm. Aynı şekilde bu illerimize de gereken yardımlar yapılıyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinde haritaya baktığımızda pek çok yangın devam ediyor. Orman teşkilatımızın kahramanlığına, fedakarlığına teşekkürlerimizi bir kez daha sunuyoruz. Bizler Adana, Mersin, Osmaniye'de nasıl fedakarca çalıştıklarını gördük.

Her sene orman yangınlarıyla ilgili geniş bir senaryo ile hazırlık yapılıyor. 10 bin 545 yangın işçisi, toplam 21 bin 90 personelle hazırlık söz konusu. Uçaklar, helikopterler, bütün orman yangınları açısından teşkilatımızın tecrübesi ve dünyada ilk olarak İHA'ların kullanılması açısından büyük bir kapasiteye sahipler.

Son 19 yılda hem teknik ekipman açısından donanım arttı, çeşitli yangınlara karşı göletler oluşturuldu, 4 bin 150'ye çıkarıldı. Yangınlara müdahale kapasitesi açısından geçmişte 40 dakika olan müdahale süresi 12 dakikaya inmiş durumda. Bunları daha da kuvvetlendireceğiz.

Son yangınlarda çok sayıda yangının ortaya çıkmasının zorlayıcı bir tablo ortaya çıkmasına sebep olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın ilk anda acil ihtiyaçları gıda, kalacak yer konusuyla ilgili olsun, Kızılay ve AFAD'ın bunları eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi söz konusu oldu."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları