loading
close
SON DAKİKALAR

AKP üniversiteleri ticarileştirmiştir

AKP üniversiteleri ticarileştirmiştir
Tarih: 12.02.2012 - 21:51
Kategori: Eğitim

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, yükseköğretime dair düzenlemeleri yorumladı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız  yaptığı yazılı açıklamada, her yıl öğrencilerden yükseköğretim maliyetine katılmaları için alınan harçlara ilaveten bu yıl yeni bir harç sistemine geçildiğini belirterek, "Yeni sistemde alt sınıflardan tekrar alınan her ders için ayrı fiyatlandırmaya gidilmekte ve uygulamada fahiş miktarlar ortaya çıkmaktadır. Üstelik bu gelişmeler, 'üniversite harçlarına zam yapılmayacak' açıklamalarının gölgesinde yaşanmaktadır" dedi.


2005 yılında üniversiteye girmiş ve alt sınıflardan ders alan bir öğrenciye sadece bir dönem için bin 500 TL'lik bir harç hesapladığını belirten Yıldız, "Yine 2008'de afla üniversitesine dönen bir öğrenci ise 187 TL'lik harç ile birlikte toplamda yaklaşık 600 TL harç ödemek zorunda bırakılmıştır. AKP'nin 'vergi affı' olarak sunduğu torba yasanın içerisinden emekçilerin, kadınların ve gençlerin haklarına yönelik saldırılar hız kesmeden uygulamaya konulmaktadır. Son örneğini üniversite harçlarında gördüğümüz uygulama ile AKP milyonlarca üniversite öğrencisini ve aileleri ciddi bir maddi yükün altına sokmakla kalmayıp, yükseköğretim sistemini tamamen ticarileştirmiştir" ifadelerini kullandı.


AKP'nin torba yasa değişikliği içerisindeki yükseköğretime dair düzenlemeyi "artık üniversitelerden atılma kalkacak" diye topluma duyurduğunu anımsatan Yıldız, ancak düzenlemenin asıl amacının ne olduğu, üniversitelerine kayıt yenilemeye giden öğrencilerin, bir bütün olarak eğitim hizmeti değil, tek tek ders satın almaları gerektiğini öğrendiklerinde ve adeta faturalandırılmış harç miktarları ile karşılaştıklarında anlaşıldığını kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları