loading
close
SON DAKİKALAR

AKP ve MHP oylarıyla geçti

AKP ve MHP oylarıyla geçti
Tarih: 01.06.2012 - 16:30
Kategori: Siyaset

AKP ve MHP oylarıyla 12 Eylül'ün ölüm makinelerine af geliyor...

TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edilen 3. Yargı Paketi'ne son anda sürpriz bir düzenleme girdi.


"12 Eylül öncesinde eylemleri örgütlü suç dışında tutularak cezaları ayrı ayrı uygulanan kişiler ile örgüt kapsamında değerlendirilerek haklarında tek bir ceza uygulanan kişiler arasındaki eşitsizliğin giderileceği iddiasıyla" verilen önergesinn perde arkasından 1980 öncesi dönemde işledikleri cinayetlerin cezalarına af gibi ceza indirimi getirildi.


AKP ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilen önergeye göre, 12 Eylül 1980 tarihinden önce işlenen suçlardan dolayı lehe kanun, TCK’nın cezaların içtimaına ilişkin hükümleri uygulandıktan sonra ortaya çıkan ceza gözönünde bulundurularak belirlenecek. Belirlenen bu ceza infaz bakımından lehe hükümler içeren kanuna göre infaz edilecek.
Düzenlemenin özellikle 12 Eylül 1980 öncesi işlenmiş suçları hedef alması nedeniyle, bu dönemde suç işlemiş ve hala cezaevinde bulunan eski ülkücülerin tahliyesini sağlamayı amaçladığı iddia edildi. Düzenlemeden, Ankara Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrenciyi öldürdükleri gerekçesiyle 7 kez idama mahkum edilen Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı gibi isimlerin bile yararlanarak tahliye olabilecekleri iddia edildi. Bu kişilerin işledikleri 7 ayrı öldürme eylemi tek bir öldürme gibi cezalandırılıcak, böylece 1991 Şartlı Tahliye Yasası'ndan faydalanarak kısa sürede tahliye olabilecekler.

 

vatan


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları