loading
close
SON DAKİKALAR

'AKP yine cemaatlerle yürümek istiyor'

'AKP yine cemaatlerle yürümek istiyor'
Tarih: 15.07.2017 - 09:56
Kategori: Siyaset

FETÖ’nün darbe girişimini araştıran komisyonun AKP’li üyelerinin rapordan cemaatlerin denetlenmesi önerisini çıkarmasının ardından konuşan CHP'li Murat Emir, 'AKP’nin tekrar cemaatlerle birlikte yol yürümek istemesinin bir göstergesi' yorumunda bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Darbe Komisyonu’nun raporundan cemaatlere denetim önerisinin makaslanmasının AKP’nin tekrar cemaatlerle birlikte yol yürümek istemesinin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Ancak ikinci bir paralel olabilir. 15 Temmuz’dan sonra hiçbir özeleştiri yapılmadığı ortada. Özeleştiri yapılsaydı tarikatlara denetim konusunda adımlar atılırdı. Hâlâ belli bakanlıklar belli tarikatlara peşkeş çekiliyor” değerlendirmesini yaptı.

Emir, 15 Temmuz sonrası cemaatlerin dini yaşayış biçimi olmaktan büyük holdinglere dönüştüğünün, büyük güç ürettiğinin, müritlerini müşteri olarak gördüğünün, bunun üzerinden ekonomik güç yarattığının ve buna bağlı olarak ciddi bürokratik güç olduğunun AKP açısından da ortaya çıktığının anlaşıldığını ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP’li Emir, cemaatlerin ekonomik ve siyasi faaliyetlerinin araştırılmasına yönelik bir Meclis araştırması açılması yönünde önerge vermişti. Önerisi AKP’li vekiller tarafından reddedilmişti.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları