loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'den Bir İbretlik İcraat Daha!

AKP'den Bir İbretlik İcraat Daha!
Tarih: 15.03.2012 - 16:57
Kategori: Gündem

Van'daki depremzedelere yeterli sayıda gönderilmeyen kışlık çadırlar, bakın nereye gönderiliyor...

Herşey Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Aralık 1939 yılındaki Erzincan depremi'nde CHP iktidarının gösterdiği kötü performansı referans almasıyla başladı.

İkinci dünya savaşı'nın patlak verdiği, teknolojinin ve imkanların da malum olduğu 1939 yılından medet ummak tam da iktidarın yapacağı işti.  Peki şimdi ne oldu?

Van'a oldukça yetersiz sayıda kışlık çadır gönderilmişti. Fakat batı destekli Suriyeli muhaliflerin geldiği Hatay'a devlet sadece bir gün içinde çadırkent kurdu. Aradan geçen zamanda çadır kentlerin şık konteyner kentlere dönüşmesiyle, Suriyeli muhaliflerin sayısı, bugün itibariyle 13 bine ulaştı.

Daha Neler Duyacağız?

Bu ironiyle ilgili hiç bir soruyu yanıtlamayan Başbakan Erdoğan, "Biz hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen desteği vermeyi de sürdüreceğiz." diye konuştu.

İlk soru önergesi ise CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'den geldi. Soru önergesine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından verilen yanıt, Van'a gönderilmeyen kışlık çadırların, çok hızlı bir şekilde Hatay'a gönderildiğini ortaya koyuyor.

Basına yansıyan ve soru önergesinde de yer alan "Hatay'daki çadırkentlerin Suriyeliler gelmeden önce kurulduğu" yönündeki iddiaya Bakan Şahin tarafından verilen yanıtta, Suriyelilerin 29 Nisan 2011 tarihinde Hatay'ın Yayladağı ilçesine sınırdan geçiş yaptığı ve çadırkentin de tam bir gün için kurularak 30 Nisan tarihinde kullanıma hazır hale getirildiği belirtildi.

Olay Bununla da Bitmedi

Van’da prefabrik ev bulamayan depremzedeler soğuk havayla boğuşadururken, başka bir gelişme de gündemde yerini alıyordu.

"Türkiye, Suriyeliler için konteyner kent kuruyor."

AKP, dış politika hesapları uğruna 13.000 Suriyeli mülteciyi elde tutabilmek için, Kilis'te eski hac konaklama tesisinde böyle bir işe girişti. 

Depremzedenin Manzarası

Bu haber akıllara Van'daki depremzedelerin halini getiriyordu tabi ki. Üzerinden koskoca 4 ay geçmesine rağmen, yeterli ısınamayan çadırlarda hala soba kullanılıyor. Tuvalet ve temizlik ihtiyacına da hala bir köklü çözüm getirilmiş değil. 

Ayrıca, kendi 3 aylık evladının bir çadırda yanıp kül olmasını izleyen devletin, böyle bir ironiye girişmiş olması pek de ilginç durmuyor.

Emperyalizme Taşeronluk

Van’daki depremzedelerin dondurucu hava koşullarına rağmen barınma sorunları ortada dururken çok daha elverişli iklimi olan kilis’e büyük bir konteyner kent kurulacak olması AKP’nin uluslararası alanda şov yapma isteğini de ortaya koyuyor.

Akılda Kalan Cümleler

Tüm bu yaşananlar, ardında, hüznün ve çaresizliğin yanında, onlarca trajikomik cümle de bıraktı...

İlk 24 saat başarısız olduk. - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Kızılay çadır temininde iyi bir sınav veremedi. - AKP Van Milletvekili Hüseyin Çelik 

Van yakın bir yer değil. -  AKP Van Milletvekili Hüseyin Çelik

Deprem vergisini duble yola harcadık. - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 

Biz geç kalmadık başbakan erken gitti. - Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar 

Rahman Şahin
Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları