loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li Akbaşoğlu: Biden, Erdoğan'a telefon etmek zorunda kaldı, alttan almaya çalışan bir dille konuştu

AKP'li Akbaşoğlu: Biden, Erdoğan'a telefon etmek zorunda kaldı, alttan almaya çalışan bir dille konuştu
Tarih: 29.04.2021 - 11:56
Kategori: Siyaset

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında 23 Nisan tarihinde gerçekleşen telefon görüşmesinin içeriğine ilişkin AKP’den ilginç bir açıklama geldi.
AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada Erdoğan- Biden görüşmesine ilişkin olarak, "Haziranda gidecek aslanlar gibi Cumhurbaşkanımız. Telefonda kendisine FETÖ ve PKK'yle ilgili "Ayağını denk al." diyen, telefonda söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde yüzüne de söyleyecek bunu; bu kadar, daha söze hacet yok" dedi.

Meclis'in dünkü birleşiminde HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş söz alarak AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun HDP'ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Akbaşoğlu ise yaptığı konuşmada HDP'yi ve CHP'yi hedef aldı.
HDP'li Meral Danış Beştaş, AKP'li Muhammet Emin Akbaşoğlu ve CHP'li Engin Özkoç arasındaki diyalog Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı: 

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Aynen okuyorum Sayın Başkan: "HDP'nin tavrına baktığımızda MYK'sının aldığı kararla âdeta beşinci kol faaliyetinde bulunduğu, emperyalistlerin mayın eşekliğine soyunduğunu göstermektedir." Falan filan, en sonunda Kılıçdaroğlu'nun miyavladığını falan, CHP'ye, İYİ Parti'ye de atmış. Şimdi bu ne yani? Gerçekten bu ne? Biz neresinden tutalım bu cümlenin? Biz dün ne söylüyorsak bugün de söylüyoruz, sizin gibi güne göre saate göre böyle yanardöner bir politika izlemiyoruz. Dün burada size sordum: Hazirandaki NATO zirvesine gidecek misiniz, gitmeyecek misiniz? Siz dış politikada, evet miyavlıyorsunuz dış politikada, gidip "Sayın Biden" diye yalvarıyorsunuz, Rusya'ya yalvarıyorsunuz, geliyorsunuz onlara söyleyemediklerinizi, burada da söyleyemediklerinizi basın toplantısında söylüyorsunuz. Gerçekten bu konuda bir açıklamanız var mı, merak ediyorum. Yani bunu kabul edemeyiz. Bu açıklamayı, bu yöntemi çok talihsiz, çok korkunç buluyoruz. Biz bu seviyeye düşmeyeceğiz, bu kifayetsizliğe de gelmeyeceğiz.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Ben, gereken her şeyi dün burada, kürsüden de yerimden de söyledim zaten. Bugün de on iki buçukta, mutat olduğu üzere, bir basın açıklamam vardı, orada da farklı başlıkları değerlendirdim. Şunu söyleyeyim: Mayın eşekliği… Malum, tarlaya önden sürerler. Biden açıklama yapmadan siz açıklama yaptınız. Dolayısıyla, bizim sözümüzü tescil etmiş oldunuz, bu kadar. Bu fonksiyonu, bu misyonu yerine getirdiğinizi ikrar etmiş oluyorsunuz; bunu söylüyorum. Hakaret etmiyorum, bir gerçeği, tespiti ortaya koyuyorum. Miyavlama meselesi benim sözüm değil. Sayın Kılıçdaroğlu dün dedi ki Sayın Cumhurbaşkanımıza hitaben, ithafen: "Arslan gibi kükreyeceğine kedi gibi miyavladın". Ben de dedim ki: "Ortağınız HDP çok daha ağır eleştiriler yaptı, siz ne Biden'a ne HDP'ye kükreyemediniz, siz miyavladınız." Kılıçdaroğlu'na söylediğim buydu. Sonuç itibarıyla, bu "miyavlama" kelimesini kullanan Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Ben de Sayın Kılıçdaroğlu kükreyemedi, miyavladı dedim. Sayın Kılıçdaroğlu'na sözünü iade ettim, bu kadar. İki: Haziranla ilgili size burada cevap verdim, tutanaklara bakabilirsiniz. Haziranda gidecek aslanlar gibi Cumhurbaşkanımız. Telefonda kendisine FETÖ ve PKK'yle ilgili "Ayağını denk al." diyen, telefonda söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde yüzüne de söyleyecek bunu; bu kadar, daha söze hacet yok. 

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Bir kere, Sayın Akbaşoğlu'na şunu söyleyeyim: Bizi kendileriyle karıştırmasınlar. Biz düşüncelerimizi Biden'mış, yok Trump'mış, yok bilmem başka bir ülkenin lideriymiş, onlara göre ayarlamıyoruz. Biz 2014'ten beri bu konuda her yıl aynı gün açıklama yaparız. Bizde tutarlılık var, samimiyet var ve ilkelilik var. Onlar gibi ilkesiz davranmıyoruz. Ben "Haziranda NATO toplantısına gidecek mi?" diye tabii ki bilerek sordum. Yani üç aydır telefon bekleyen, "Sayın Biden" derken bile inceliği -ne derler- paçalarından akan bir tutum karşısında dışarıya hiçbir laf edemeden gelip "İçeridekini dövelim."i kabul etmeyiz. O kavramların hepsini kendilerine iade ediyoruz, kendileri kullanabilirler o kavramları ama, ama şunu söyleyeyim: Biz hiç kimsenin peşinden gitmiyoruz. Dün "Ey Trump!" diyordu. Yani Erdoğan'ın bu konudaki tavrını biliyoruz. "Ey Avrupa!" "Ey Trump!" "Ey Putin!" diye kükrüyordu. Ee, şimdi "Sayın"a geldik. Bu belki iyi bir şeydir. Yani belki dış dünyada herkesle kavga etmemek bu ülkenin yararına olabilir ama bizi kimsenin takipçiliğiyle, yok, o asla ağzıma almak istemediğim kavramlarla itham edemez, haddi de değildir. Biz burada ilkeli, tutarlı ve bu topraklarda çözüm arayan, her konuda çözüm arayan, diyalog arayan ve bu ülkenin huzurunu düşünen bir yerden yaklaşıyoruz. Temel hattımız da barış politikasıdır. İçeride barış, dış dünyada da barışı sağlayabilecek bir kavram etrafında gidiyoruz.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Ancak şunu da ifade etmek isterim ki Başkanlığınıza: Sayın Muhammet Akbaşoğlu, bazen eleştirilere bir iktidarın verdiği olgunlukla tahammül etmesini de bilmelidir. Bu Meclis, daha fazla Grup Başkan Vekillerinin bu tartışmasına seyirci kalmamalıdır. Burada yasaları tartışacağız. Kemal Kılıçdaroğlu'na söylediği sözün zaten kale alınmayacak, gülünç ve komik bir şey olduğunu biliyoruz ama başka bir şey daha söylemiş, demiş ki: "Biden Ermeni soykırımıyla ilgili açıklamasının nedeni Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin zayıf karnı olduğu için bu yüzden böyle bir açıklamada bulundu." Şimdi, biz Sayın Muhammet Akbaşoğlu'nun açıklamalarıyla gerçekten bu zor günlerde gülümsüyoruz, bizi güldürüyor, kendisine teşekkür ediyoruz ama devlet ciddiyeti de başka bir şeyi gerektiriyor.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Sayın Beştaş, Sayın Cumhurbaşkanımız kimseden telefon beklemez. Sayın Biden, telefon etmek zorunda kaldı, kendisi aradı ve alttan almaya çalışan bir dille konuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız da "FETÖ ve PKK'yla ilgili ayağını denk al." derken gerekli sözleri söyledi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları