loading
close
SON DAKİKALAR

AKP'li başkandan idam talebi!

AKP'li başkandan idam talebi!
Tarih: 12.02.2012 - 22:29
Kategori: Siyaset

AKP Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, yeni yasama yılında idam cezasının yeniden uygulanmasını istedi

AKP Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, yaptığı basın toplantısında idam cezasının tekrar uygulanması için yeni yasama yılında görüşmelerin yapılmasını talep etti. Kara idam cezasının kaldırılmasının Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından gündeme geldiğini ve Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde kaldırıldığını hatırlattı ve yeniden uygulanmasını gerektiğini belirtti. 

AKP Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, düşüncesini ilginç örneklerle de savundu. Dünyanın 74 ülkesinde idam cezasının bulunduğunu, 25 ülkenin ise ceza kanunlarında olmasına karşın idam cezasını uygulamadığını söyleyen Kara, terör ve bireysel odaklı toplum vicdanını parçalayan katliam ve vahşetlerin idam cezası ile cezalandırılması gerektiğini iddia etti. Kayseri'de 3 çocuğun öldürülmesi ile Siirt ve Batman'da yaşananları örnek gösteren AKP ilçe başkanı, bu kişilerin sağ yakalanması halinde devlet himayesinde yaşamasının kabul edilemez olduğunu savundu. 

Kara, yeni bir anayasa hazırlıklarının başladığı dönemde idam cezasının büyük önem taşıdığını söyleyerek Avrupa Birliği ülkelerinde terör olmadığını savundu. 

Cevdet Kara, idam cezasının yeniden getirilmesinin referandum ile halka sorulabileceğini de söyledi. 

Deniz Gezmiş'li gerekçe 
Ülkenin bugüne kadar sadece kendi değerlerini idam sehpasına götürdüğünü söyleyen Kara, Adnan Menderes, Şeyh Sait, İskilipli Atıf Hoca gibi idam edilen, Bediüzzaman gibi idam edilmek istenen isimlerin yanında Deniz Gezmiş'in de adını saydı. 

Ancak Kara'nın adını andığı Deniz Gezmiş, idam sehpasındaki son sözlerinde Kara'nın ülkenin değeri olarak düşünmediği Kürt halkını da unutmamış, "Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği" demişti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları